Växjö stiftskansli söker Jordbruksförvaltare

Sista ansökningsdag: 2018-05-27

Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning

Egendomsförvaltningen bedriver förvaltning på 60 000 ha fördelat över hela Växjö stift, de så kallade Prästlönefastigheterna. Innehavet fördelas lite grovt enligt följande, 48 000 ha skog, 6 000 ha jordbruksmark och 6 000 ha övrig mark. 

En del är jordbruksförvaltningen vars förvaltare är placerad på stiftskansliet med en vacker miljö och god atmosfär i Växjö. Jordbruksförvaltaren vi nu söker efterträdare till ansvarar för de frågor som kopplar till våra 37 gårdsarrenden, ca 200 sidoarrenden och andra både mindre och större upplåtelser främst på jordbruksmark.

Vi påstår att vi erbjuder en unik tjänst med helhetsansvaret för ca 6 000 ha jordbruksmark och tillhörande byggnader och upplåtelser som arrenderas av våra arrendatorer. Till hjälp finns specialkompetens som jurist, ekonom, fastighetsutvecklare, registrator samt våra nätverk av företag vi samverkar med. För skogsbruk, jakt/fiske, miljöfrågor finns kompetens som tillsammans med jordbruksförvaltaren samverkar med helhetsansvaret för fastigheterna och verksamheten. Din huvuduppgift är att ta ansvaret för till jordbruket kopplad verksamheten med b.la ekonomi, arrendeskrivning, syneförfarande, investeringar och byggnation samt upplåtelser kopplade till jordbruksmark. 

Sammantaget erbjuder vi ett arbete som är mycket fritt, har stor variation och korta beslutsvägar med en egendomschef och specialistfunktioner som stöd. Det är samtidigt en tjänst med höga krav på egen förmåga att driva och utveckla jordbruksförvaltningen samt säkerställa god lönsamhet tillsammans med övrig förvaltning och arrendatorer. Du har relevant högskoleexamen och en bred erfarenhet från arrende- och upplåtelsefrågor, jordbruksdrift, byggnationer och verksamhetsledning. 
 

Kompetensprofil

Vi söker dig med ett starkt driv- och resultatfokus. Du är tillmötesgående, utåtriktad och har en god samarbetsförmåga men ändå en personlig integritet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetet innebär tjänsteresor inom stiftet och B-körkort krävs.

Mer information

Anställningen är tillsvidare på heltid med placeringsort Växjö. 

Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Intervjuer beräknas ske under vecka 23 och 25. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Klas Gustavsson, enhetschef, på tel. 0470-77 38 09 eller Ola Karlsson, jordbruksförvaltare, på tel. 0470-77 38 75. 

Facklig kontaktperson:
Naturvetarna, Göran Hedlund, tel. 0470-77 37 83 

Sista ansökningsdag: 2018-05-27  Sök jobbet


Företagets hemsidaAgrohill Maskin AB söker Verkmästare/Verkstadschef

Som verkmästare hos oss kommer Du att leda och fördela arbetet för våra mekaniker och vara dom behjälpliga i deras arbete samt vara ansiktet utåt för våra kunder.
Införd: 2018-05-17
Sista ansökningsdag:


MI söker en tekniker som är sugen på försäljning

MI söker en tekniker som är sugen på försäljning till marknaden från Karlstad, Norrköping och norrut. MI söker en energisk och ihållande kollega med ett stort engagemang och intresse för försäljning av lantbruk- och grönytemaskiner, och som kan utveckla våra varumärken; Maschio, Gaspardo, MI-Tip, Simplicity, Ferris och Yanmar i nära samarbete med 4 danska kollegor.
Införd: 2018-05-17
Sista ansökningsdag: 2018-06-25


Närkes Traktorcenter söker servicetekniker

Närkes Traktorcenter söker servicetekniker som vill vara med och ge våra kunder bästa service.
Införd: 2018-05-08
Sista ansökningsdag: 2018-05-31


DeLaval Sales AB söker servicetekniker till Sörmland och södra stor-Stockholm

Vi söker dig med ett stort driv och god planeringsförmåga som söker ett omväxlande, ansvarsfullt och självständigt arbete inom svensk mjölkproduktion i nära kontakt med kunderna och med möjlighet att utvecklas inom den senaste robot- och datatekniken.
Införd: 2018-05-07
Sista ansökningsdag: 2018-06-03


Mariannes Farm AB söker Biträdande Odlingschef

Företaget är i full gång med att ställa helt om till ekologisk produktion. Som biträdande odlingschef arbetar du, - i samråd med odlingschefen- med att ta fram råvaror till huvudkontoret i Strövelstorp, med bl.a. leveransplaner och återrapportering, dokumentation av fältaktiviteter och kostnader, personalledning mm.
Införd: 2018-05-07
Sista ansökningsdag: 2018-05-30


Växjö stiftskansli söker Jordbruksförvaltare

En del är jordbruksförvaltningen vars förvaltare är placerad på stiftskansliet med en vacker miljö och god atmosfär i Växjö. Jordbruksförvaltaren vi nu söker efterträdare till ansvarar för de frågor som kopplar till våra 37 gårdsarrenden, ca 200 sidoarrenden och andra både mindre och större upplåtelser främst på jordbruksmark.
Införd: 2018-05-03
Sista ansökningsdag: 2018-05-27


Hushållningssällskapen i Östergötland, Kalmar-Kronoberg-Blekinge och Jönköping söker medarbetare till vår ekonomirådgivning

Du kommer att ingå i ett regionalt nätverk med cirka 15 ekonomirådgivare vars inriktning är ekonomistyrning, företagsutveckling och redovisning. Du deltar också i vår nationella utvecklingsgrupp. Vi jobbar tillsammans med kollegor inom områdena växtodling, bygg, skog och miljö för att erbjuda kunderna en heltäckande rådgivningslösning.
Införd: 2018-05-02
Sista ansökningsdag: 2018-05-28


Säljare Lantbruksmaskiner till Gunnars Maskiner AB

Gunnars Maskiner AB går vidare i sin satsning med större tillgänglighet inom försäljning i västra Sverige. Vi erbjuder därför ett spännande och intressant arbete med marknadsledande produkter. Våra produkter riktar sig till lantbruk och entreprenadföretag
Införd: 2018-04-26
Sista ansökningsdag: 2018-05-31


SLU söker en verksamhetsledare för Partnerskap Alnarp

Vill du vara i mitt i en spännande utveckling för framtidens produktion av mat och biobaserade material? Flera av de viktigaste samhällsutmaningarna kräver lösningar inom dessa områden.
Införd: 2018-04-12
Sista ansökningsdag: 2018-05-31


Farmsight ansvarig till Värmdal & Traktorservice

Vi söker dig som vill jobba med att utveckla framtidens lantbruk genom avancerad informationsteknik.
Införd: 2018-04-11
Sista ansökningsdag: 2018-05-31


Produktionsrådgivare SweHatch

Vi ska utöka vår biologiska kompetens med ytterligare en rådgivare och söker därför en ny medarbetare. Arbetsuppgifterna spänner över en mångfald av områden men kommer framförallt att omfatta produktionsrådgivning i form av besök mot våra olika anläggningar.
Införd: 2018-04-09
Sista ansökningsdag:


Planeringsansvarig till SweHatch

Som Planeringsansvarig ansvarar du för vår planering inom företaget och kontakten med våra kunder avseende deras order och behov. Du har också säljansvar till våra externa kunder.
Införd: 2018-04-09
Sista ansökningsdag:


Djurskötare till Qvantenburgs Säteri AB

Djurskötare till Slaktsvinsbesättning
Införd: 2018-03-20
Sista ansökningsdag:


Växtodlingssäljare/spannmålsinköpare

Växtodlingssäljare/spannmålsinköpare med intresse för affärer och lantbruk sökes till Varaslättens Lagerhus.
Införd: 2018-03-09
Sista ansökningsdag:


Maskinförare till Lida Lantbruks AB

Lida Lantbruks AB söker en maskinförare/medarbetare till vårt växtodlingsföretag i Strängnäs.
Införd: 2018-03-06
Sista ansökningsdag:


Technical Product Manager till Salinity

Salinity söker en Technical Product Manager vars uppgift är att driva utvecklingen av sortimentet och produkterna inom marknadsområdet AGRO.
Införd: 2018-03-02
Sista ansökningsdag:


Skogsmaskinförare/lantarbetare norr om Stockholm

Slängsboda Gård AB söker en maskinförare med arbetsområde i Roslagen norr om Stockholm
Införd: 2018-01-26
Sista ansökningsdag:


Söderberg & Haak söker Lantbruksmaskinreparatör till Brålanda

Vi söker dig som har intresse för service och reparationer av maskiner/fordon med inriktning på lantbruk, vet vad som krävs för att klara våra kunders krav på bra och snabb service, gärna jobbat ett par år i branschen eller/och har starkt intresse av lantbruk/lantbruksmaskiner.
Införd: 2018-01-19
Sista ansökningsdag:


Driven växtodlingsansvarig med hållbarhetsfokus till Sättra gård

Anser du att lantbrukare är ett av världens viktigaste yrken? Är du nyfiken, driven, entusiasmerande och uppskattar variation i arbetsuppgifter? Är du övertygad om att hållbarhet innefattar lönsamhet likväl som miljö och hälsa? Då kanske du är nästa driftschef på Sättra gård.
Införd: 2018-01-12
Sista ansökningsdag:

 

Senaste