Utredare inom vattenhushållning i jordbruket till Jordbruksverket

Sista ansökningsdag: 2018-08-23

Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 400 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Tjänsten är placerad på miljöanalysenheten som tillhör Jordbruksverkets växt och miljöavdelning. Vi på miljöanalysenheten arbetar med utredningar, utvärderingar och samordning inom områdena jordbruksproduktion, jordbrukets miljö- och klimatpåverkan samt klimatanpassning. Enheten är placerad i Jönköping, men vi har även några medarbetare placerade på andra regionala kontor. Vi ser att placeringen för denna tjänst första hand är i Jönköping, men är samtidigt öppna för placering på något av följande regionala kontor Alnarp, Uppsala Linköping eller Skara.

Vi ska förstärka arbetet med vattenhushållning i jordbruket och söker nu en ny medarbetare. Jordbrukets vattenhushållning handlar om rätt mängd vatten vid varje tidpunkt för grödans tillväxt, bärighet för maskiner och begränsad miljöpåverkan och omfattar åtgärder för markavvattning och bevattning. Som en del i regeringens livsmedelsstrategi har vi i uppdrag att öka kunskapen om vattenhushållningens betydelse för en hållbar produktion. Målet är att öka livsmedelsproduktionen men vi måste samtidigt ta hänsyn till annan vattenanvändning och till miljömålen. 

Du kommer att ingå i en grupp med kompetens inom jordbrukets vattenhushållning. Vi följer kunskapsutvecklingen inom forskningen och jordbruksnäringen och har ett nära utbyte med forskare, rådgivare och praktiker. Vi genomför utredningar och utvärderingar och har många kontakter, både inom Jordbruksverket och med andra myndigheter och organisationer. En viktig del i arbetet är att sprida kunskap om vattenhushållningens betydelse för jordbruket, exempelvis genom medverkan i olika typer av samarbetsprojekt, medverkan på konferenser och i andra forum. 
Tillsammans med oss får du möjlighet att genom insatser på vattenområdet bidra till jordbrukets utveckling.

Kvalifikationer

Du har en relevant naturvetenskaplig högskoleutbildning som exempelvis ingenjör eller agronom. Du har även kunskaper inom hydrologi och vattenbyggnad/hydroteknik. 
Meriterande är kunskaper om jordbruksproduktion så att du kan koppla samman behovet av markavvattning och bevattning med produktion. Det är även meriterande om du har kunskaper om lagstiftningen kring vattenverksamhet samt tillämpningen av EU:s vattendirektiv. 

Du kan analysera, lösa problem och driva arbete framåt både i grupp och individuellt. Du har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar genom att väga samman olika typer av information och hänsynstaganden. Att samarbeta både med kollegor och externa samarbetspartners samt att kommunicera både muntligt och skriftligt på ett tydligt och enkelt sätt är även det viktigt för den här rollen. 

Vi söker i första hand dig som har några års relevant yrkeserfarenhet från exempelvis VA-branschen, vattenrådgivning inom jordbruket eller från någon myndighet.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning     Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön      Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid     Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Else-Marie Mejersjö, Enhetschef miljöanalysenheten
Telefon: 070-325 44 33

Carina Karlsson, ST-representant
Telefon: 036-15 59 82

Eva Dahlberg, SACO-representant
Telefon: 036-15 51 76

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-23
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-10737/2018

Jordbruksverket tillämpar provanställning. Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. 

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. 
Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. 

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!  SÖK JOBBET HÄR


Företagets hemsidaVi söker en växtodlingskonsult med intresse för pussel, problemlösning och framtidens teknik!

Väder och vind gör att ett växtodlingspussel aldrig läggs klart. Ibland behöver bitar bytas ut och ibland behöver bitar slipas på för att passa in i bilden. Vi söker dig som har intresse av att arbeta och bygga vidare på det halländska växtodlingspusslet. Vi tror att du är intresserad av biologi, framtidens teknik och digitalisering. Du ser kundernas behov och ser möjligheterna att vara delaktig i att utveckla deras företagande och lantbruk.
Införd: 2018-08-14
Sista ansökningsdag: 2018-08-31


Götene Ufo AB söker säljare

Du har erfarenhet av att sälja produkter av högsta kvalite och förstår värdet i att erbjuda kunden en helhetslösning med ett mervärde, och du ger dig aldrig förrän kunden är nöjd. Du kommer att ansvara för planering och genomförande av de mässor som är inom ditt distrikt.
Införd: 2018-08-13
Sista ansökningsdag:


Customer Innovation & New Product Development Manager

We see it as a part of our mission to create “win-win” solutions which improve the feed value chain and benefit all the stakeholders within the chain, including farmers, compound feed producers and ourselves. Holding a high knowledge level in animal nutrition is vital for our co-development and product development capabilities and we are therefore recruiting a Customer Innovation and New Product Development Manager for our Animal Feed business.
Införd: 2018-08-13
Sista ansökningsdag: 2018-09-07


Lantarbetare/Maskinförare sökes till modernt lantbruk!

Lantarbetare/Maskinförare sökes till modernt lantbruk! Heltid, moderna maskiner, varierande uppgifter med djur, byggnation och maskiner, fast lön.
Införd: 2018-08-12
Sista ansökningsdag:


Utredare inom vattenhushållning i jordbruket till Jordbruksverket

Vi ska förstärka arbetet med vattenhushållning i jordbruket och söker nu en ny medarbetare. Du kommer att ingå i en grupp med kompetens inom jordbrukets vattenhushållning. Vi följer kunskapsutvecklingen inom forskningen och jordbruksnäringen och har ett nära utbyte med forskare, rådgivare och praktiker.
Införd: 2018-08-08
Sista ansökningsdag: 2018-08-23


Servicemontör till SKIOLD datamix AB

Servicemontör för montageledning och driftsättning av ventilation i djurstallar.
Införd: 2018-08-06
Sista ansökningsdag: 2018-08-31


ACVAB söker Säsongsarbetare

Säsongsarbetare sökes
Införd: 2018-07-11
Sista ansökningsdag:


Service mekaniker till Stig Machine

Vi söker dig som vill arbeta som servicetekniker/mekaniker och ansvara för service och reparationer. Inriktning av grävmaskiner och hjullastare. Arbetet sker både ute i fält och i vår verkstad i Bålsta.
Införd: 2018-06-08
Sista ansökningsdag:


Agrohill Maskin AB söker Verkmästare/Verkstadschef

Som verkmästare hos oss kommer Du att leda och fördela arbetet för våra mekaniker och vara dom behjälpliga i deras arbete samt vara ansiktet utåt för våra kunder.
Införd: 2018-05-17
Sista ansökningsdag:


Djurskötare till Qvantenburgs Säteri AB

Djurskötare till Slaktsvinsbesättning
Införd: 2018-03-20
Sista ansökningsdag:


Växtodlingssäljare/spannmålsinköpare

Växtodlingssäljare/spannmålsinköpare med intresse för affärer och lantbruk sökes till Varaslättens Lagerhus.
Införd: 2018-03-09
Sista ansökningsdag:


Maskinförare till Lida Lantbruks AB

Lida Lantbruks AB söker en maskinförare/medarbetare till vårt växtodlingsföretag i Strängnäs.
Införd: 2018-03-06
Sista ansökningsdag:


Technical Product Manager till Salinity

Salinity söker en Technical Product Manager vars uppgift är att driva utvecklingen av sortimentet och produkterna inom marknadsområdet AGRO.
Införd: 2018-03-02
Sista ansökningsdag:


Söderberg & Haak söker Lantbruksmaskinreparatör till Brålanda

Vi söker dig som har intresse för service och reparationer av maskiner/fordon med inriktning på lantbruk, vet vad som krävs för att klara våra kunders krav på bra och snabb service, gärna jobbat ett par år i branschen eller/och har starkt intresse av lantbruk/lantbruksmaskiner.
Införd: 2018-01-19
Sista ansökningsdag:


Driven växtodlingsansvarig med hållbarhetsfokus till Sättra gård

Anser du att lantbrukare är ett av världens viktigaste yrken? Är du nyfiken, driven, entusiasmerande och uppskattar variation i arbetsuppgifter? Är du övertygad om att hållbarhet innefattar lönsamhet likväl som miljö och hälsa? Då kanske du är nästa driftschef på Sättra gård.
Införd: 2018-01-12
Sista ansökningsdag:

 

Senaste