Spekulationslagring ny affärsmodell

Kristianstadsortens Lagerhusförening inför inför skörd 2008 en ny modell för spannmålsaffärer. Genom att lagra in spannmålen som levereras i skörd får lantbrukaren möjlighet att sälja sin spannmål på marknaden.

KLF kommer inför kommande spannmålsskörd att erbjuda en ny inlagringsmodell som de kallar spekulationsinlagring. Spannmålsodlare lagrar in sin spannmål hos KLF, betalar självkostnadspris för hantering och lagring för att sedan kunna sälja till marknadspris när man vill, dock senast 31 maj 2009. Detta ger möjligheter men innebär också risker. Priset kan gå upp men kan naturligtvis också gå ner.

Fast torkningsavgift

KLF erbjuder den medlem som levererar all sin spannmål till KLF en fast torkningsavgift på 8 kr/dt upp till max 22 procent vatten. Över 22 procent vatten debiteras torkningsavgiften enligt traditionell torkskala. Den som önskar fast torkningsavgift skall meddela detta senast den 31 maj 2008 och då lämpligen i samband med tecknandet av leveranskontraktet. Fast torkningsavgift gäller ej på oljeväxter,ärtor och majs.

 

Artikeln publicerades fredag den 14 mars 2008

Kommenterarer till artikeln

Observant skrev 2008-03-14 14:48:22:

Kalmar Lantmän erbjuder samma koncept ........ chuss

Senaste

Stora investeringar på sockerfabriken

Nordic Sugar investerar 190 miljoner för att uppföra en ytterligare sockersilo vid sin anläggning i Örtofta. I och med detta nästintill fördubblas silokapaciteten på sockerfabriken.

Kommentera

Kronfågel utökar produktionen

Under gårdagen invigde Kronfågel en ny förädlingsanläggning i Valla utanför Katrineholm. I och med detta ökar kapaciteten med 800 kilo kycklingråvara per timme.

Kommentera

Familjen Berg är Årets Mjölkbönder

Priset Årets Mjölkbonde delas varje år ut till en mjölkföretagare som på ett föredömligt sätt utvecklat sitt företag, är en förebild för andra mjölkbönder och därmed utvecklar mjölksektorn. I år står familjen berg från Västra Götaland högst upp på pallen.

Kommentera