Eldriven skottkärra - Årets trädgårdsprodukt

Har du testat att köra ett jordlass uppför en backe, så vet du. Det går helt enkelt inte att lasta speciellt mycket åt gången. Men nu kommer produkten som alla lantbrukare, hästägare, trädgårdsanläggare och husägare längtat efter – den eldrivna Ekeby-skottkärran från Hörby Bruk.

Hörby bruks nya revolutionerande eldrivna skottkärra har utsetts till Årets trädgårdsprodukt.

 
Den eldrivna skottkärran skapade så stor uppmärksamhet att den fick ”Elmia Garden Award” och därmed utnämnd till ”Årets Trädgårdsprodukt 2011”. Nyheten EKEBY 110 POWER lastar upp till 150 kilo. Uppför en backe drar den upp till 100 kilo tack vare den starka motorn på nästan en hästkraft. Skottkärran är lätt att manövrera och hastigheten justeras enkelt från stillastående till åtta kilometer i timmen.

För den som använder skottkärra i jobbet är den eldrivna skottkärran något av en revolution. Eldriften spar på krafterna och minskar belastningen på kroppen rejält. Det här är något som till exempel byggbranschen länge har efterfrågat.
–  Det här är den mest spännande lanseringen vi gjort på många år, säger Jan Nilsson, försäljningschef på Hörby Bruk, som tillverkar de välkända Ekeby-skottkärrorna.

En laddning av motorns batterier håller för en körtid mellan 2-6 timmar, allt beroende på hur tung lasten är och i vilken terräng den ska jobba i.
–   Det räcker väldigt långt. Mycket av jobbet görs ju mellan transporterna. Vi har till exempel märkt ett mycket stort intresse från hästägare och lantbruk som bland annat kör mycket tung gödsel, berättar Göran Sjöberg, vd för Hörby Bruk.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 17 mars 2011

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Kommenterarer till artikeln

Eva skrev 2011-03-17 16:51:09:

Det här är ju helt underbart, det får bli årets investering!

Senaste