Skapa en företagssida på Facebook

IT-KRÖNIKA. Från att ha varit en tjänst för studenter i USA när den startades 2004, har Facebook utvecklats till en av de mest besökta webbplatserna på Internet. Facebook har idag över 800 miljoner registrerade användare. I Sverige har ungefär fyra miljoner personer skapat en egen profil på webbplatsen.

Du vet väl om att du kan följa Jordbruks­aktuellt på Facebook? Då får du våra senaste nyheter och kan kommentera dem. Vi vill gärna att du kontaktar oss om du har artikelförslag eller har synpunkter på tidningen. Gå till www.facebook.com/jordbruksaktuellt och klicka på ”Gilla”! Våra andra tidningar/webbplatser finns också på Facebook: www.facebook.com/skogsaktuellt www.facebook.com/entreprenadaktuellt www.facebook.com/maskinmarknaden

Varje användare på Facebook har en egen sida där alla inlägg, kommentarer, bilder, videoklipp samlas. Ett företag eller organisation kan också ha en egen sida på Facebook. Varför ska man då skapa en företagssida på Facebook? Helt enkelt därför att det är där en stor del av aktiviteten på nätet äger rum, precis som på ett torg där många människor är i rörelse. Användare på Facebook kan följa ditt företags sida genom att klicka på den välkända ”Gilla”-knappen. Varje gång ditt företag lägger ut en statusuppdatering om exempelvis ett erbjudande eller en ny produkt visas detta hos alla användare som ”gillar” din företagssida på Facebook. Sedan sprids nyheten vidare som ringar på vattnet. Rätt använd är en företagssida ett utmärkt marknadsföringsverktyg och ett bra sätt att få bättre kontakt med sina kunder.



Så här skapar du en egen företagssida

Gå till http://www.facebook.com/pages/create.php
Välj ”Företag, organisation eller institution”. Välj en kategori och skriv in företagsnamnet. Godkänn villkoren och klicka sedan på Börja här. Du loggar in med ditt personliga Facebook-konto som sedan blir länkat till företagssidan. Har du inget Facebook-konto behöver du skapa ett sådant först.

Steg 1: välj en profilbild. Ditt företags logotype eller en bild som symboliserar verksamheten är förmodligen det bästa. En kvadratisk profilbild fungerar bäst.

Steg 2: skaffa fans – vänta med det! Du är inte klar med företagssidan än, så tala inte om att sidan finns än. Klicka bort ”Dela den här sidan i min logg” och ”Gilla den här sidan”. Bjud heller inte in vänner eller importera kontakter ännu.

Steg 3: allmän info. Skriv in din hemsideadress och beskriv företagets verksamhet kort.

Nu är sidan skapad! Klicka på ”Redigera sidan” längst uppe till höger. Ägna en stund åt att gå igenom de olika inställningarna och skriv in mer information. Ju mer du berättar om verksamheten, desto lättare är det för Facebook-användare att hitta sidan. För att gå till din företagssida finns det en snabblänk i vänstermenyn på din personliga sida, under rubriken ”Sidor”.


Några fler saker att göra:
  • Skaffa en bra Facebook-adress, exempelvis www.facebook.com/foretagetsnamn. Gå till ”Redigera sidan” / ”Allmän information” / ”Användarnamn – vill du skapa ett bra användarnamn för den här sidan?”.

  • En bra grundregel är att försöka skriva en statusuppdatering en gång i veckan.

  • Använd mobilen. Det finns appar för både iPhone och Android.

  • Ge fler på ditt företag möjlighet att administrera sidan, så är ni fler som kan bidra. För att någon ska kunna bli administratör måste den personen gilla sidan.

  • När du känner dig nöjd med innehållet på företagssidan är det dags att få andra Facebook-användare att följa den.

  • Lägg en ”Gilla”-knapp eller Facebook-ruta på er vanliga hemsida. För dig som är tekniskt lagd, här finns all information: http://developers.facebook.com/docs/plugins/ Kontakta annars din webbyrå eller ditt webbhotell.

  • Lägg in er Facebook-adress som vi skapade ovan i alla trycksaker och i era e-postsignaturer. ”Följ oss på facebook.com/fortetagetsnamn !”

  • Skicka en inbjudan till alla dina kontakter på Facebook och be dina kollegor att göra samma sak. Använd knappen ”Bjud in vänner” på sidan.

  • Skapa ett erbjudande som kräver att man följer er företagssida.

  • Sist men inte minst – skriv intressanta inlägg och lägg ut bilder/videoklipp som engagerar kunderna så att de kommenterar och diskuterar!


Arvid Pålsson
Agriprim
Tel: 0510 - 78 77 01
E-post: arvid (snabel-a) ja (punkt) se

Kommentera artikeln »

Här kan du kommentera nyheter på ja.se. Du kan berömma, utveckla eller kritisera. Allt ska dock ske sakligt och tonen ska hållas respektfull.

 

Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg som är kränkande, rasistiska eller har sexistiskt innehåll.Vi förbehåller oss också rätten att radera inlägg som inte för debatten framåt.

Du som kommenterar garanteras anonymitet i det publicerade inlägget, men du måste uppge namn samt en korrekt e-postadress.

Utvalda kommentarer kan komma att publiceras i Jordbruksaktuellts tryckta upplaga.

Skriv JA i rutan:

Tipsa någon om denna artikel »



 

VIDEO - En get på en gris Kanske känner någon igen den här lilla getens beteende hos sina barn en tidig morgon. Imorgon bitti är det alltså bara att ligga helt stilla, som grisen, så slutar barnen hoppa. KommenteraPublicerad 2014-08-01 Ryssland överväger EU-bojkott efter besked om sanktioner

Efter att EU och USA beslutade om utökade sanktioner mot Ryssland, meddelade Ryssland att man inför en bojkott mot Polsk frukt och grönt. Enligt rapporter överväger Ryska staten nu att utöka livsmedelsbojkotten till fler delar av EU.

KommenteraPublicerad 2014-08-01
Ukraina stoppar import av ryskt fläsk Importen stoppas för att man funnit att fläskkött och fläskprodukter med innehåll av det afrikanska svinpest-viruset sålts i affärer i flera ryska städer. KommenteraPublicerad 2014-07-31 Stabilt resultat för Landshypotek bank Jord- och skogsbrukarnas bank visar ett stabilt resultat på 164,5 miljoner kronor de första sex månaderna i år. Banken växer i både utlåning och inlåning och investerar för framtiden. KommenteraPublicerad 2014-07-31 Framtidstro trots minskande avel Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, publicerade i juli en rapport om hästar och uppfödare i Sverige. Trots att betäckningssiffrorna har sjunkit uppmanar man till kreativa tankar om hur aveln kan utvecklas. KommenteraPublicerad 2014-07-31 Salmonellamisstanke i svenskt kött Försäljningen av färska hamburgare stoppas på Coop och Lidl efter misstanke om salmonella. Salmonella är väldigt ovanligt i svenskt kött och först i helgen blir det bekräftat om misstanken är befogad. KommenteraPublicerad 2014-07-31 Case IH förnyar Magnum-serien I veckan visade Case IH upp nya Magnum-serien som finns till försäljning från nästa säsong. Utöver nya motorer och en uppdaterad hytt blir Case IH även först med att fabrikstillverka en traktor med bälten bak och hjul fram. KommenteraPublicerad 2014-07-31 Hungriga harar ligger bakom framsteg i forskning I Hovdala slottsträdgård har man provat att odla i basaltmjöl, det har gett stora resultat i ökat näringsinnehåll. På grund av hararnas framfart i kål odlad i basalt, misstänkte man att den var bättre än den vanliga kålen. KommenteraPublicerad 2014-07-30 Case IH och New Holland satsar i Kina I veckan invigde CNH Industrial sin nya tillverkningsanläggning i Kina. CNH, som är moderbolag till Case IH och New Holland, har därmed en av de största anläggningarna för tillverkning av lantbruksmaskiner i regionen. KommenteraPublicerad 2014-07-30 Svårt att få ursprungsmärkning på svenskt viltkött Att viltkött från Sverige inte får märkas med Svenskt kött-symbol tycker man på Stensåkra charkuteri är en brist. KommenteraPublicerad 2014-07-30 Scan-Agro har fått ny ägare Danska importbolaget Scan-Agro, som tidigare har sålt märken som exempelvis Knight-sprutor och maskiner från Weaving Ag. i Sverige och Danmark, har nu fått en ny ägare. Den nya ägare planerar dock inte att bli långvarig. KommenteraPublicerad 2014-07-30 Rekordlåg tro på vindkraften I en ny rapport uppger branschorganisationen Svensk Vindenergi att besluten om vindkraftsinvesteringar har sjunkit markant under det senaste kvartalet. Anledningen tros ligga i låga ersättningsnivåer kombinerat med ett lågt elpris. KommenteraPublicerad 2014-07-29 Hindra snabb spridning av den afrikanska svinpesten Förra veckan blev det känt att afrikansk svinpest smittat tamgrisar i Litauen, vilket ledde till att 19 400 grisar blev avlivade. För att undvika sjukdomen skall man vara noga med hygien och utfodring. Det är till exempel inte tillåtet att utfodra tama eller vilda grisar med animaliska livsmedel eller matavfall. KommenteraPublicerad 2014-07-29 Matslöseri - en dyr affär för hushållen I Sverige slänger vi 1,2 miljoner ton matavfall varje år, ungefär hälften av det som slängs är ätbart. Livsmedelsverket har i uppgift att arbeta med att minska svinnet och Eskil Erlandsson försöker hitta en marknad för de djurdelar vi inte vill ha. KommenteraPublicerad 2014-07-29 Forskning för friska höns Koccidios är en parasitsjukdom som kan ha ödesdigra effekter om den drabbar en hönspopulation. Forskare på Royal Veterinary College har nu kommit ett steg närmare ett effektivt vaccin mot sjukdomen. KommenteraPublicerad 2014-07-29 MRSA hos grisar i Storbritannien Det första fallet av MRSA hos grisar i Storbritannien, har nu hittats på Nordirland. Staten ska nu genomföra en utredning i hela landets grisindustri för att se hur utbrett problemet är. KommenteraPublicerad 2014-07-29 Möjligheter för ökad import till Kina På grund av de knappa vattenresurserna i Kina vore det bättre om mer mat importerades. På så vis kan mer vatten användas till energiförsörjning och förbättra återhämtning av känsliga områden. KommenteraPublicerad 2014-07-29 Minskat köttsvinn – bra för ekonomi och miljö Genom att minska förlusterna inom nötköttsproduktion kan lönsamheten ökas och miljöpåverkan minskas. I dagsläget är det 9 procent av producerat kött som inte blir livsmedel. KommenteraPublicerad 2014-07-28 Köttprodukter återkallas på grund av kinesisk skandal I förra veckan avslöjades att företaget Shanghai Husi sålt kött som passerat bäst före datumet med ett år. De som köpt produkter från företaget är framförallt stora snabbmatskedjor, som McDonalds, KFC och Starbucks. KommenteraPublicerad 2014-07-28 Fortfarande mycket danskt i butikerna

Trots heta debatter om djurhållningen i Danmark ökade importen av grisköttet under årets första månader med över 13 procent. 

KommenteraPublicerad 2014-07-28
Stor skillnad mellan potatissorter På en gård i Östra Skåne, är skillnaden mellan olika potatissorters förmåga att stå emot mögel stor. Den ena sorten frodas, och blasten kan liknas vid en mindre djungel, den andra har för länge sedan vissnat ner och ligger som ett brunt torrt täcke över åkern. KommenteraPublicerad 2014-07-28 1,6 miljoner amerikanska hektar kan bli utan vatten I en ny studie från Nasa och University of California Irvine, kan forskare visa att vattenförlusterna som drabbat de torra områdena runt Colorado River i västra USA under det senaste decenniet, kan ha gjort ännu större skada än befarat. KommenteraPublicerad 2014-07-27 Virus leder till fläskbrist Den globala marknaden för fläsk närmar sig prisrekord, speciellt i de länder som drabbats av det dödliga viruset PEDv. I EU och Kina, kommer marknaderna att förbättras säsongsvis, men inte nå de nivåer som råder i andra länder, rapporterar Rabobank. KommenteraPublicerad 2014-07-26 DEBATT - Dags att sluta romantisera matens ursprung Att marknadsföra livsmedel genom kulliga landskap med betande kossor, gör inte mycket för att öka konsumentens förståelse för kedjan, ”från jord till bord”. KommenteraPublicerad 2014-07-26 Stort fall av svinpest i Litauen Efter att personalen noterat högre dödligheten än vanligt, konstaterades igår afrikansk svinpest på en av Litauens största grisgårdar. De 19 400 grisarna ska avlivas. KommenteraPublicerad 2014-07-25 Scan-Agro går i konkurs Importbolaget Scan-Agro som sålt maskiner på den svenska och danska marknaden har ansökt om konkurs. Bland företagets märken fanns bland andra engelska spruttillverkaren Knight, som nu söker ny importör. KommenteraPublicerad 2014-07-25 VIDEO - Öppna potatispåsen För alla som någon gång slitit upp en påse potatis. Såhär enkelt öppnar man en sydd påse, utan sax eller råstyrka. KommenteraPublicerad 2014-07-25 Centern – ursprungsmärk mejeriprodukter Trenden gällande ursprungsmärkning har slagit stort i köttdiskarna. Nu vill Centern se en liknande märkning för alla mejeriprodukter. KommenteraPublicerad 2014-07-25 Skydda djuren från värmen I den rådande sommarvärmen är det viktigt att se till att djur har skydd mot solen och god tillgång på vatten. Svaga djur kan behöva lite extra uppmärksamhet. KommenteraPublicerad 2014-07-25 Stort intresse för närproducerad mat och dryck I sommartider med fint väder ökar intresset att besöka gårdsbutiker, rapporterar söktjänsten Gårdsnära. Under senaste månaden har nämligen besökarantalet på hemsidan ökat med 200 procent mot förra året. KommenteraPublicerad 2014-07-25 Fler nyheter i nyhetsarkviet »