Skapa en företagssida på Facebook

IT-KRÖNIKA. Från att ha varit en tjänst för studenter i USA när den startades 2004, har Facebook utvecklats till en av de mest besökta webbplatserna på Internet. Facebook har idag över 800 miljoner registrerade användare. I Sverige har ungefär fyra miljoner personer skapat en egen profil på webbplatsen.

Du vet väl om att du kan följa Jordbruks­aktuellt på Facebook? Då får du våra senaste nyheter och kan kommentera dem. Vi vill gärna att du kontaktar oss om du har artikelförslag eller har synpunkter på tidningen. Gå till www.facebook.com/jordbruksaktuellt och klicka på ”Gilla”! Våra andra tidningar/webbplatser finns också på Facebook: www.facebook.com/skogsaktuellt www.facebook.com/entreprenadaktuellt www.facebook.com/maskinmarknaden

Varje användare på Facebook har en egen sida där alla inlägg, kommentarer, bilder, videoklipp samlas. Ett företag eller organisation kan också ha en egen sida på Facebook. Varför ska man då skapa en företagssida på Facebook? Helt enkelt därför att det är där en stor del av aktiviteten på nätet äger rum, precis som på ett torg där många människor är i rörelse. Användare på Facebook kan följa ditt företags sida genom att klicka på den välkända ”Gilla”-knappen. Varje gång ditt företag lägger ut en statusuppdatering om exempelvis ett erbjudande eller en ny produkt visas detta hos alla användare som ”gillar” din företagssida på Facebook. Sedan sprids nyheten vidare som ringar på vattnet. Rätt använd är en företagssida ett utmärkt marknadsföringsverktyg och ett bra sätt att få bättre kontakt med sina kunder.



Så här skapar du en egen företagssida

Gå till http://www.facebook.com/pages/create.php
Välj ”Företag, organisation eller institution”. Välj en kategori och skriv in företagsnamnet. Godkänn villkoren och klicka sedan på Börja här. Du loggar in med ditt personliga Facebook-konto som sedan blir länkat till företagssidan. Har du inget Facebook-konto behöver du skapa ett sådant först.

Steg 1: välj en profilbild. Ditt företags logotype eller en bild som symboliserar verksamheten är förmodligen det bästa. En kvadratisk profilbild fungerar bäst.

Steg 2: skaffa fans – vänta med det! Du är inte klar med företagssidan än, så tala inte om att sidan finns än. Klicka bort ”Dela den här sidan i min logg” och ”Gilla den här sidan”. Bjud heller inte in vänner eller importera kontakter ännu.

Steg 3: allmän info. Skriv in din hemsideadress och beskriv företagets verksamhet kort.

Nu är sidan skapad! Klicka på ”Redigera sidan” längst uppe till höger. Ägna en stund åt att gå igenom de olika inställningarna och skriv in mer information. Ju mer du berättar om verksamheten, desto lättare är det för Facebook-användare att hitta sidan. För att gå till din företagssida finns det en snabblänk i vänstermenyn på din personliga sida, under rubriken ”Sidor”.


Några fler saker att göra:
  • Skaffa en bra Facebook-adress, exempelvis www.facebook.com/foretagetsnamn. Gå till ”Redigera sidan” / ”Allmän information” / ”Användarnamn – vill du skapa ett bra användarnamn för den här sidan?”.

  • En bra grundregel är att försöka skriva en statusuppdatering en gång i veckan.

  • Använd mobilen. Det finns appar för både iPhone och Android.

  • Ge fler på ditt företag möjlighet att administrera sidan, så är ni fler som kan bidra. För att någon ska kunna bli administratör måste den personen gilla sidan.

  • När du känner dig nöjd med innehållet på företagssidan är det dags att få andra Facebook-användare att följa den.

  • Lägg en ”Gilla”-knapp eller Facebook-ruta på er vanliga hemsida. För dig som är tekniskt lagd, här finns all information: http://developers.facebook.com/docs/plugins/ Kontakta annars din webbyrå eller ditt webbhotell.

  • Lägg in er Facebook-adress som vi skapade ovan i alla trycksaker och i era e-postsignaturer. ”Följ oss på facebook.com/fortetagetsnamn !”

  • Skicka en inbjudan till alla dina kontakter på Facebook och be dina kollegor att göra samma sak. Använd knappen ”Bjud in vänner” på sidan.

  • Skapa ett erbjudande som kräver att man följer er företagssida.

  • Sist men inte minst – skriv intressanta inlägg och lägg ut bilder/videoklipp som engagerar kunderna så att de kommenterar och diskuterar!


Arvid Pålsson
Agriprim
Tel: 0510 - 78 77 01
E-post: arvid (snabel-a) ja (punkt) se

Kommentera artikeln »

Här kan du kommentera nyheter på ja.se. Du kan berömma, utveckla eller kritisera. Allt ska dock ske sakligt och tonen ska hållas respektfull.

 

Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg som är kränkande, rasistiska eller har sexistiskt innehåll.Vi förbehåller oss också rätten att radera inlägg som inte för debatten framåt.

Du som kommenterar garanteras anonymitet i det publicerade inlägget, men du måste uppge namn samt en korrekt e-postadress.

Utvalda kommentarer kan komma att publiceras i Jordbruksaktuellts tryckta upplaga.

Skriv JA i rutan:

Tipsa någon om denna artikel »



 

Baltisk mjölk får extra stöd från EU

EU-kommissionen satsar 260 miljoner kronor på ett stödpaket till baltiska mjölkproducenter. Stödet ges för att mildra effekterna av det ryska importstoppet.

KommenteraPublicerad 2014-11-25
Stort intresse för lokal upphandling Örebro län har inlett den långa processen om att få till lokala upphandlingar. Vid tre möten i slutet av november träffades personer från kommunerna och företagare i området för att diskutera möjliga samarbeten. KommenteraPublicerad 2014-11-25 Litar mest på svenskt och minst på danskt En ny undersökning som ICA gjort visar att nio av tio har större förtroende för svensk djurhållning än den i andra europeiska länder. KommenteraPublicerad 2014-11-25 Sjätte prissänkningen från Arla

Arla sänker priset för sjätte gången i år. Denna gång med  2,0 eurocent vilket innebär att aktuellt pris i Sverige sänks med 17,6 öre till 284,1 öre. Det nya priset gäller från den 1 december.

KommenteraPublicerad 2014-11-25
Lugnt på elmarknaden inför vintern Det ser bra ut på el-fronten inför vintern. Tillgången på vattenkraft ser lovande ut då vattenläget är bra och när det gäller reaktorerna, är alla klara att köra, förutom Oskarshamn två. KommenteraPublicerad 2014-11-25 Växande mjölk- och smörlager Handelskriget mellan Ryssland och EU får de offentligt finansierade lagren av mjölkprodukter att börja växa. Nivåerna är dock på en låg nivå jämfört med tidigare år. KommenteraPublicerad 2014-11-25 Projekt kring antibiotikaanvändning och resistens inom mjölkproduktion Finns det någon skillnad mellan ekologisk och konventionell uppfödning när det gäller antibiotika? Genom att undersöka tarmbakterier från kalvar hoppas forskare få fram svar som bekräftar att problemen gällande antibiotika och resistensen inom mjölkproduktion är små. KommenteraPublicerad 2014-11-25 Hund spårar brunstiga kor Att som mjölkbonde missa en brunst kan få negativa effekter. I ­Finland testas nu hundar  som ett verktyg för att spåra brunstiga kor. KommenteraPublicerad 2014-11-25 Lugnet före stormen på Agromek I morgon öppnar norra Europas största lantbruksmässa, Agromek. I fyra dagar förväntas de 13 hallarna med 500 utställare fyllas av entusiastiska besökare från hela Europa. KommenteraPublicerad 2014-11-24 Lovande framtid för lupinodlare Tyska forskare har funnit ett sätt att framställa ett smakneutralt protein från lupinfrön. Det innebär att det är ett aktuellt protein till vegetariska livsmedel, vilket vore ett genombrott för lupinodlingen. KommenteraPublicerad 2014-11-24 Ny ledare för Sveriges Mjölkbönder Birgitta Berndtsson kommer att bli föreningens nya verksamhetsledare från och med 1 januari 2015. Hon är husdjursagronom och har tidigare jobbat på Skånemejerier och Perstorp AB. KommenteraPublicerad 2014-11-24 De "stannar" Sverige i protest En förare från Makedonien åkte fast med falskt pass, falskt körkort och hade heller inte genomgått förarutbildning. Trots detta friades föraren i Sundsvalls tingsrätt. Domen har lett till otaliga överklaganden och nu visar svenska åkare sitt missnöje. KommenteraPublicerad 2014-11-24 Bönder får betala dubbelt för politisk kris Det ryska importstoppet har fått priserna för griskött, mjölk och grönsaker att falla. Frukt- och grönsaks­odlarna får stöd av EU att minska utbudet, ett stöd som EU-kommissionen vill ­finansiera med ­minskade gårdsstöd. KommenteraPublicerad 2014-11-24 Chipsens väg från jord till påse I Laholm tillverkar Rootfruit Scandinavia chips enligt ursprungsmetoden – friterade i gryta. Chipsproduktionen är ett exempel på lokalt samarbete som involverar lantbrukare. Jordbruksaktuellt följde potatisens resa från jord till chips. KommenteraPublicerad 2014-11-23 De skapar liv i Stora Skedvi Med ett genuint matintresse och en stor portion entreprenörskap skapar Anders Åkerberg och Malin Floridan ett matcentrum i byn Stora Skedvi i Dalarna. Det senaste projektet är återuppbyggandet av knäckebrödstillverkningen i Vika bröds gamla lokaler. KommenteraPublicerad 2014-11-22 VIDEO – Klassisk filmhistoria om en liten gris Grisar, ett hett debatterat ämne. Länge har de haft en roll i samhället och i denna video får man följa Grisknoens tur i Småland. KommenteraPublicerad 2014-11-21 Smart, enkel och lätt att rengöra Kerbl har utvecklat en ny napp till kalvar som är enkel att ta av från kalvbaren. Nappen kan plockas av från hinken och diskas i tre delar. KommenteraPublicerad 2014-11-21 Köttentreprenörer får pris Hälsingestintan, som i höst har presenterat lösningen med mobil slakt, har fått ytterligare ett pris. Nu är det grundaren och vd:n Britt-Marie Stegs som fått utmärkelsen ”årets entreprenör”. KommenteraPublicerad 2014-11-21 Dansk gris upprör, glöm dock inte den tyska I gårdagens avsnitt av Plus pratade man om skillnaderna i svensk och dansk grisuppfödning. Reaktionerna på Twitter dröjde inte länge. KommenteraPublicerad 2014-11-21 Aggressivare tallrikar från Väderstad Väderstad-verken erbjuder nu en ny aggressivare variant av tallrikar till kultivatorerna TopDown och Carrier X. De nya Truecut-tallrikarna har frästa urtag, vilket ger flera fördelar enligt Väderstad. KommenteraPublicerad 2014-11-21 KRÖNIKA - Oro för ryskt höstvete Spannmålspriserna har återigen fallit tillbaka något efter tidigare uppgång. Vädret i viktiga regioner för majs och sojabönor i USA har blivit bättre och nu återstår endast en liten del av skördearbetet. KommenteraPublicerad 2014-11-21 Det lossnar för eko i Storbritannien Den brittiska ekomarknaden har under flera år dragits med svårigheter och vikande marknad. Men nu verkar trenden vara på väg uppåt. KommenteraPublicerad 2014-11-21 Fler fall av fågelinfluensan Fågelinfluensan har konstaterats på ytterligare en gård i Nederländerna. De 43 000 kycklingarna kommer att avlivas och transportrestriktioner gäller för hela landet. KommenteraPublicerad 2014-11-20 Svenska och danska grisar jämförs i TV ikväll Tv-programmet Plus var i våras och hälsade på Madde och Elin som driver Facebooksidan "Mitt liv som svensk gris". I programmet jämförs svensk grisuppfödning med dansk. KommenteraPublicerad 2014-11-20 Skånemejeriers bönder får mer för sin mjölk Skånemejerier ekonomisk förening har beslutat sig för att höja mjölkpristillägget för sina medlemmar från och med januari. KommenteraPublicerad 2014-11-20 MinFarm – mot storstaden Anna och Stephen Lynam ville att konsumenter skulle kunna köpa bra mat från bönder i närheten på ett enkelt sätt. Resultatet blev onlinefarmen MinFarm som i dagsläget finns i Jämtland och Västerbotten. Men efter årsskiftet kommer de att ta ännu ett steg och etablera sig i Stockholmsregionen. KommenteraPublicerad 2014-11-20 Oidentifierat kött dras tillbaka På Axfood har man beslutat att dra tillbaka kött som sålts som oxfilé men vid närmare granskning inte visade sig vara just oxfilé. Det är heller inte häst- eller griskött. KommenteraPublicerad 2014-11-20 Nytt avtal bra för Australiens bönder Kina och Australien har skrivit under en avsiktsförklaring gällande ett frihandelsavtal som kommer innebära att nästan 95 procent av tullarna tas bort. Innan avtalet är helt implementerat kommer det att ta ett par år men enligt Australiens premiärminister, Tony Abbott är detta en stor framgång för landet. KommenteraPublicerad 2014-11-20 Långsammare tillväxt för utlåning till jordbruk Landshypotek Bank visar ett rörelseresultat för tredje kvartalet på 301 miljoner kronor, 50 miljoner mer än förra året. Ett ökat räntenetto täcker den högre kostnadsnivå som satsningen på bankverksamheten har fört med sig. KommenteraPublicerad 2014-11-20 DEBATT – Dags för svenska djurskyddsregler i upphandlingar Det är dags att bevaka den svenska implementeringen av EU:s nya upphandlingsdirektiv så att upphandlare kan ställa specifika krav kring hur köttet de köper har framställts. På så vis får svenska uppfödare en ärlig chans att konkurrera mot de europeiska kollegor som har ett sämre djurskydd och i många fall dessutom bryter mot EU-lagstiftning. KommenteraPublicerad 2014-11-19 Fler nyheter i nyhetsarkviet »