Knölarna har flyttat till Jönköping

Knölar, pantofflor, knudor, jordpäron eller jordäpplen är bara några av alla olika namn på potatisen. Snart är det dags för mässan som sätter potatisen i centrum. Den som tidigare hette Potatis och Friland har nu flyttat till Jönköping och bytt namn till Elmia Odla.

Tidigare hölls mässan traditionsenligt i Örebro men efter att lokalerna där gjort sitt, flyttas nu mässan till Jönköping. Elmia Odla hoppas på att bli en ny mötesplats för potatis-, friland-, frukt- och bärodlare samt för dem viktiga aktörer i branschen.
För att locka besökare bjuder man, förutom på utställningen också på olika seminarier där merparten är kostnadsfria. Ett seminarie hålls på engelska och handlar om vad man har åstadkommit i Storbritannien genom att utveckla marknadskanaler och innovativ lokal marknadsföring. På kvällen bjuder man också in till fest med middag och schlagershow.

Elmia Odla blir en ny mötesplats för potatisodlare. Foto: Sofie Logardt
Närproducerat och trädgård
Parallellt med Elmia Odla anordnas också Elmia Närproducerat samt Elmia Garden. På Elmia Närproducerat vill man visa på de utvecklingsmöjligheter som finns inom närproducerad mat och landsbygdsturism. Här hoppas man till exempel kunna ge svar på vad man göra för att skapa bättre förutsättningar för att få sitt företag inom mat, landsbygdsturism, försäljning och livsmedelsförädling att synas, höras och bli lönsamt i längden.

Elmia Odla äger rum den 17 och 18 oktober.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades måndag den 15 oktober 2012

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste