Gård & Djurhälsan får ny vd

Agronomen Kees de Jong blir organisationens nya vd. Han har tidigare jobbat inom hästnäringen och byter nu fokus.

Kees de Jong byter hästarna mot grisar, nöt och lamm i den nya tjänsten som vd för Gård & Djurhälsan. Foto: Gård & Djurhälsan
De senaste sju åren har Kees jobbat  för Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, där han både har varit affärsområdeschef samt vd. I verksamheten ingår Flyinge AB, Wången AB och Ridskolan Strömsholm AB.

– Jag känner mig mycket hedrad och inspirerad över förtroendet att leda det nybildade bolaget. Min bedömning är att svensk köttproduktion har all potential att fortsätta växa och här kommer Gård & Djurhälsan att kunna vara en viktig kugge, säger Kees de Jong, i ett pressmeddelande.

Ordförande Hans Agné, menar att det finns utmaningar i att forma den nybildade organisationen. Men med Kees i spetsen tror han på en god utveckling.

– Kees har både erfarenhet och mycket goda egenskaper för att leda och vidareutveckla arbetet i Gård & Djurhälsan, säger han.

Kees de Jong tillträder som vd den 1 oktober.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 26 juni 2015

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera