Gristjuvar i Västmanland

I natt stals två grisar från ett stall i Västmanland. Bakom stölden ligger en grupp som enligt dem själva räddat grisarna.

Stölden anmäldes till polisen av gruppen själva efteråt och nu inleds en förundersökning i första han gällande stöld. Men kan senare komma att handla om inbrott och skadegörelse i och med att dörren till stallet var uppbruten.

Personerna som ligger bakom dådet har gått ut med sina identiteter, således är detta den första öppna grisstölden i sitt slag i Sverige. Det innebär alltså att polisen vet precis vilka som är skyldiga. Själva benämner gruppen händelsen som en "öppen grisfritagning" och en aktion, något som polisen sätter sig emot.

– Detta är ingen aktion. Detta är stöld och de är gristjuvar, säger Victoria Holmgren som är presstalesman för polisen i Västmanland.

Enligt henne har förundersökningen nu inletts och förhör kommer att hållas med målsägande. Vilka eventuella straff som kan bli aktuell vill hon inte gå in på. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 04 augusti 2015

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera