Gristjuvar i Västmanland

I natt stals två grisar från ett stall i Västmanland. Bakom stölden ligger en grupp som enligt dem själva räddat grisarna.

Stölden anmäldes till polisen av gruppen själva efteråt och nu inleds en förundersökning i första han gällande stöld. Men kan senare komma att handla om inbrott och skadegörelse i och med att dörren till stallet var uppbruten.

Personerna som ligger bakom dådet har gått ut med sina identiteter, således är detta den första öppna grisstölden i sitt slag i Sverige. Det innebär alltså att polisen vet precis vilka som är skyldiga. Själva benämner gruppen händelsen som en "öppen grisfritagning" och en aktion, något som polisen sätter sig emot.

– Detta är ingen aktion. Detta är stöld och de är gristjuvar, säger Victoria Holmgren som är presstalesman för polisen i Västmanland.

Enligt henne har förundersökningen nu inletts och förhör kommer att hållas med målsägande. Vilka eventuella straff som kan bli aktuell vill hon inte gå in på. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 04 augusti 2015

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera