Vd-skifte på Kongskilde

Den danska maskintillverkaren Kongskilde utser Mogens Rüdiger till ny tillförordnad vd för företaget. Den nuvarande vd:n Ole Gade, avgår enligt en gemensam överenskommelse med företaget.

– Jag vill tacka Ole Gade för det arbete han utfört som vd. Ole har implementerat ett omfattande arbete för att vända företagets resultat. Han har även varit med och öppnat två nya fabriker samt styrt över lanseringen av flera innovativa produkter de senaste två åren, säger Kim Balle, styrelseordförande, Kongskilde samt ekonomichef för DLG-gruppen, i ett pressmeddelande.

Kongskildes ägare DLG, har annonserat att målet är att sälja Kongskilde inom en snar framtid. I och med detta är företaget just nu inne i en process för att åter nå lönsamhet och göra företaget redo för avyttring. I och med detta anser styrelsen att nya kompetenser behövs i ledningen.

Bakgrund inom DLG

Mogens Rüdiger tillträder posten som tillförordnad vd för Kongskilde Industries. Foto: DLG

– Mogens Rüdiger kommer till Kongskilde Industries med en imponerande bakgrund. Han har omfattande erfarenhet och expertis av att framgångsrikt ha omstrukturerat flera större företag och han kan lantbruksbranschen väl, säger Kim Balle.

Närmast kommer Rüdiger från en position som ansvarig för att optimera DLG:s internationella logistik och produktion. Dessförinnan har han bland annat varit vd för företaget Tytex samt arbetat inom Hardi, Carlsberg och Arla.

– Jag ser fram emot att arbeta med Kongskildes dedikerade och lojala medarbetare för att stärka företagets marknadsposition och finansiella resultat, säger Mogens Rüdiger.

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 070 – 092 20 02
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 januari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste