Kanada ska exportera fläsk till Indien

Kanada har fått tillträde till den indiska marknaden och kommer  att börja exportera fläsk och fläskprodukter. Man räknar med att den nya marknaden är värd runt 17 miljoner kronor den första tiden med tillväxt kommande år.  

Kanada får nu exportera fläsk till Indien. Foto: Thinkstock

Det nya avtalet är ett steg i den kanadensiska statens planer på att utveckla handeln med snabbt växande länder. Förbättrad tillgång på fläskmarknaden kan även bygga vidare på den långsiktiga handelsrelationen mellan länderna och hjälpa Indien uppnå sina mål gällande matsäkerhet.

– Canada Pork International är nöjda över att Indiens marknad för färska- och processade fläskprodukter nu är öppen. Vi har jobbat med staten i många år för att få tillträde till denna marknad, som vidare ger oss stora möjligheter för export av ett brett sortiment av fläskprodukter. Kanadensiska producenter och livsmedelsföretag kommer att få nytta av denna nya marknad i framtiden, säger Jaques Pomerlau, ordförande för Canada Pork International, i ett pressmeddelande.

Den kanadensiska jordbruks- och livsmedelsexporten, inklusive fisk, till Indien har ökat stadigt de senaste decenniet och uppgick till ett värde av drygt 7,8 miljarder kronor 2014. Mellan 2012 och 2014 ökade exporten med 12,3 procent årligen.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 januari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste