Mjölkföretagardagen fyller tio år

Traditionsenligt samlar Växa Sverige mjölkbönder och andra intresserade för en dag i mjölkens tecken. Förändring, ledarskap och lönsamhet står i fokus i årets tema "Möjligheter för lönsamt företagande 2020".

Sammanlagt besökte 2 000 personer Mjölkföretagardagarna 2015. Foto: Carolina Wahlberg

Mjölkdagen arrangeras på sex olika platser runt om i Sverige, med start den 27 januari i Umeå. Programmet fokuserar mer än någonsin på hur man går från kris- till framtidsbransch och förhoppningen är att experterna och föreläsarna ska kunna inspirera de medverkande lantbrukarna att fortsätta och lyfta sig själva uppåt en nivå.

– Att med kollegor dela bilden av framtiden, de möjligheter vi trots allt har i Sverige i själva företagandet, det är viktigt. Det får mig att fundera kring var just jag befinner mig med mitt företag i allt detta som presenteras, säger Marita Wolf, mjölkbonde och styrelseordförande i Växa Sverige, i ett uttalande.

Under Mjölkföretagardagarna medverkar bland annat Torbjörn Iwarsson som i sin roll som råvarumarknadsexpert ger sin syn på marknaden och vad som krävs för att Sverige ska konkurrera på lika villkor.

Jonas Carlberg, chef för LRF Mjölk kommer också att medverka och berätta hur man arbetar långsiktigt fram mot 2025. Dessutom medverkar Tomas Enhager med ett föredrag under rubriken "Positivt tänkande en fälla - påverka det som kan påverkas".

Turnéschema:

Umeå 27 januari

Västerås 1 februari

Gotland 4 februari

Varberg 9 februari

Jönköping 10 februari

Kalmar 11 februari

Här kan man läsa mer information samt anmäla sig till eventet.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 januari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste