Enkät: Vad är det viktigaste för att detta året ska bli bättre för mjölken?


Lars Aronius, Hillringsbergs gård
– Konkurrensvillkoren. Att det är lika eller att vi annars får kompensation. Diesel kan du köpa för halva priset i vissa länder i närområdet. Om man åker över och köper blir man stoppad i tullen. Men åker man över och köper ett lass med ost är det ingen som stoppar dig. Men ska vi köpa våra förnödenheter så som bekämpningsmedel, konstgödsel eller diesel, som vi behöver då blir det stopp.

 

Claes Ohlsson, Västerängens lantbruk
– Det absolut bästa vore ett bättre mjölkpris. Det vore den enkla vägen. Men framförallt behöver myndigheterna sätta ner foten och säga ” vi vill ha svenskt lantbruk” och vi är beredda att ta en viss konsekvens av det. Det här med stödutbetalningarna, det måste man lösa. Man kan inte sätta båten i sjön utan botten, då sjunker den.
Edvin Gunnarsson, Västra Karup
– Högre mjölkpris och bättre förutsättningar gällande beteskrav och dieselskatt. Allra viktigast är att ta bort beteskravet. Vi skulle nog ha djuren ute ändå, men jag är övertygad om att vi då så småningom skulle få ersättning för det.
Anders Birgersson, Gammalstorps Gård
– Att man tar bort beteskravet.
Sandra Halmsjö, Holmeröds gård
– Dels att EU-stöden ska ut i tid. Det får inte vara så här att systemen inte är klara och ska vi ha särregler som är dyrare i Sverige, så måste vi få ersättning för det. Det är bara så!
   
   Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

Artikeln publicerades lördag den 13 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste