Arla flyttar ostproduktion och varslar

Arla ska flytta produktionen av pizzaost till Danmark, detta berör mejerierna i Östersund och Götene. 70 personer jobbar i Östersund och tio ska varslas. 

Det handlar om en volym på 3 600 ton pizzaost som nu ska flyttas till mejeriet i Taulov i Danmark.

– Ost för pizza är en viktig del i vår nya strategi Good Growth 2020, därför är det naturligt att det sker just nu. Detta är en del av vår löpande produktionseffektivisering. Mejerierna i Östersund och Götene är fortsatt viktiga för Arla och produktion finns givetvis kvar på båda platserna, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på Arla Sverige, i ett pressmeddelande.

Mejeriet i Östersund kommer att fortsätta tillverka hårdost, men produktionen minskas från sju  till fem dagar. Hur detta påverkar Götene är ännu inte klart. 

För en vecka sedan träffade representanter från Östersunds kommun, länsstyrelsen och länets mjölkbönder, Arlas styrelseordförande Åke Hantoft. Då fick man inga sådana här besked.

AnnSofie Andersson, (S) kommunordförande i Östersund, uppger för Länstidningen Östersund att hon är mycket bekymrad.

– Arlas anläggning är jätteviktig. Inte bara för Östersund och de arbetstillfällen det ger, utan också för länets mjölkbönder och producenter. Vi får se hur vi kan gå vidare med det här, säger hon. 

Östersund mejeri:

Mjölkinvägning: 55 miljoner kilo mjölk 
Byggår: 1956
Antal medarbetare: 70

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste