Traktormarknaden 2015 i Europa

Var såldes flest traktorer i Europa? Vilket land har ökat sin försäljning från förra året? Genom Jordbruksaktuellts samarbete med lantbrukstidningar i Europa, kan vi nu för första gången presentera en unik överblick över den europeiska traktormarknaden.

Under 2015 står de tre länderna Frankrike, Tyskland och Italien för över 50 procent av den europeiska traktormarknaden.

Källa:

Press-partners till Jordbruksaktuellt och samarbetspartners bakom utmärkelsen Machine of the Year, har arbetat tillsammans för att genomföra denna studie. Bland de medverkande finns:

Terre Net, Jordbruksaktuellt, Agrartechnik, Maskinbladet, Bauernzeitung, Le Sillon Belge, Nekané Comunicación, AGROmechanika, Abolsamia, HL Comitatu

Därutöver har data även hämtats från Agrievolution, Unacma, FTMTA, AEA. Ett speciellt tack riktas till Systematics Ltd. för datainsamlingen i Kroatien, Estland, Ungern, Lettland, Litauen, Luxemburg, Tjeckien och Slovenien.
 

Begränsningar

Den insamlade statistiken representerar 141 682 traktorer i 22 europeiska länder. Detta innebär att studien totalt omfattar 84 procent av den europeiska totalmarknaden, som låg på 169 500 traktorer 2014. Dock är samtliga större marknader medräknade.
 

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 070 – 092 20 02
E-post: vilhelm@ja.se

Artikeln publicerades måndag den 15 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

BORGEBY16 – Panelsamtal med tema stöld

Idag, onsdag, hölls ett panelsamtal på Borgeby Fältdagar angående internationella ligor och traktorstölder. Fenomenet är ett växande problem och i fjol stals 164 traktorer i Sverige. Ofta handlar det om välorganiserade ligor och polisen har inte alltid resurser för att prioritera detta område. Stölder av maskiner innebär kostnader till mångmiljonbelopp. Detta leder till kostnader för försäkringsbolagen, men också för lantbrukarna då försäkringspremierna växer för varje år.

Kommentera