FreislandCampina redo att ta in mer mjölk

I januari införde det nederländska mejeriet FreislandCampina ett tillägg på avräkningen för de mjölkbönder som minskade eller höll mjölkinvägningen på samma nivå. Det resulterade i 35 miljoner kilo mindre mjölk. Nu avslutas kampanjen.

FreislandCampina är redo att ta in mer mjölk igen. Foto: FreislandCampina

Systemet infördes strax innan årsskiftet, då mejeriet inte längre kunde hantera de ökande mängderna mjölk. Ökningarna ute på gårdarna ses som en följd av de slopade mjölkkvoterna i EU. Nu har mejeriet dock tillräcklig kapacitet igen och avslutar därmed kampanjen.

Omkring 60 procent av de 20 000 bönder som är anslutna till mejeriet deltog i kampanjen, vilket ledde till en minskad invägning på 35 miljoner kilo och en utbetalning av 14,1 miljoner euro.

Kampanjen har inte inkluderat de bönder som levererar ekologisk mjölk.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

VD sökes

Jag tror att du som söker tjänsten är en person med stort fokus och god kunskap inom försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Arbetet ställer höga krav på affärsmässighet och långsiktighet i ekonomiska överväganden, arbetsmiljö, miljöhänsyn och ett stort intresse för landsbygden och samhällets utveckling. Du har en gårdsstyrelse som ger dig inriktningen på arbetet och utifrån det har du förtroendet att driva förtaget framåt. 

Kommentera