Claas vinner pris för design

Maskintillverkaren Claas vinner internationellt designpris. I klassen "Produkt" i kategorin "Bilar, Fordon, Motorcyklar” tilldelas 2016 års iF Design Award till Claas Arion 400 med panoramic hytt.

Claas Arion 400 med Panoramic-hytt är försedd med en 2,41 kvadratmeter stor vindruta, som sträcker sig en bra bit upp i taket. Foto: Claas

I teamet bakom den nya traktorn finns industridesignern Paul Budde från Münster, som Claas har arbetat med i närmare 30 år.

– Precis som den unika utformningen av motorhuven är vindrutan den enda i sitt slag på marknaden. Vindrutan som, utan någon horisontell balk, övergår i ett glastak ger alltid föraren full sikt över frontlastaren. Alla reglage är anpassade efter förarens behov och logiskt placerade ur teknisk och funktionell synvinkel. Arion 400 är en all-roundtraktor med en in- och utvändig design som återspeglar en traktor av hög kvalitet och en trygg arbetsplats med hög komfort, säger industrindesignern Paul Budde, , i ett pressmeddelande.

Juryn för priset för kriterier avseende produktens designkvalitet, tillverkning och funktionalitet. Vidare bedöms även miljöaspekter, säkerhet, innovationer, med mera.

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 070 – 092 20 02
E-post: vilhelm@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Kommunikation - viktigt för fungerande företag

Svenska lantbruk går kontinuerligt över till att bestå av färre, men större företag. I samma takt blir kommunikation och ledarskap allt viktigare aspekter för att lyckas. Åsa-Lina Olsson, som är företagsutvecklare på Växa Sverige, ger här sin bild av kommunikationens betydelse för företagets resultat, och vad man kan göra för att förbättra kommunikationen. För en sak är säker; alla kan bli bättre! 

Kommentera