Claas vinner pris för design

Maskintillverkaren Claas vinner internationellt designpris. I klassen "Produkt" i kategorin "Bilar, Fordon, Motorcyklar” tilldelas 2016 års iF Design Award till Claas Arion 400 med panoramic hytt.

Claas Arion 400 med Panoramic-hytt är försedd med en 2,41 kvadratmeter stor vindruta, som sträcker sig en bra bit upp i taket. Foto: Claas

I teamet bakom den nya traktorn finns industridesignern Paul Budde från Münster, som Claas har arbetat med i närmare 30 år.

– Precis som den unika utformningen av motorhuven är vindrutan den enda i sitt slag på marknaden. Vindrutan som, utan någon horisontell balk, övergår i ett glastak ger alltid föraren full sikt över frontlastaren. Alla reglage är anpassade efter förarens behov och logiskt placerade ur teknisk och funktionell synvinkel. Arion 400 är en all-roundtraktor med en in- och utvändig design som återspeglar en traktor av hög kvalitet och en trygg arbetsplats med hög komfort, säger industrindesignern Paul Budde, , i ett pressmeddelande.

Juryn för priset för kriterier avseende produktens designkvalitet, tillverkning och funktionalitet. Vidare bedöms även miljöaspekter, säkerhet, innovationer, med mera.

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 070 – 092 20 02
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste