Lantmännen Maskin: ”Ett scenario som vi hade förväntat oss”

I och med att Claas och Danish Agro blir nya partners, har frågor lyfts kring huruvida Lantmännen Maskin är beredda att lämna sitt avtal med den tyska maskintillverkaren innan deras avtal löper ut i oktober 2018. Lantmännen Maskins vd Jonas Arvidsson, bjuder nu in Danish Agro till samtal om hur man kan samverka framåt.

Jonas Arvidsson, som är vd för Lantmännen Maskin, tror att samverkan är vägen framåt. Foto: Vilhelm Ektander

– Detta var ett scenario som vi hade förväntat oss. Danish Agro har varit tydliga och gått ut med att de vill engagera sig mer på maskinmarknaden i Norden, samtidigt som Claas har letat efter en nordisk partner. Jag bedömer dem som en bra matchning, säger Jonas Arvidsson, som är vd för Lantmännen Maskin.

Vidare står Jonas fast vid Lantmännen Maskins tidigare uttalanden om att man även fortsatt kommer serva och arbeta med Claas maskiner samt att avtalet löper på till 2018. Dock öppnar han nu dörren för samtal kring samverkan.

– Vi kommer sätta oss ner och prata med Danish Agro. Sverige är ett till ytan mycket avlångt land med stora avstånd. Jag tror att det gäller att hitta pragmatiska lösningar och att vi måste samverka för att leverera det främsta till lantbrukarna, säger Jonas-

Lantmännen har inte varit delaktiga i den process som lett fram till det nya samarbetet mellan Claas och Danish Agro, utan även Jonas fick beskedet först i dag. Härnäst hoppas han kunna sätta sig ner med Danish Agro så fort som möjligt.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste