Se vad handlaren får för brödvetet

Sedan tre veckor kan man följa prisutvecklingen för brödvete i de svenska handlarleden. Förra veckan avslutade med ett pris på 1 398 kronor per ton.

Prisuppgifterna kommer ut en gång i veckan och är det så kallade fob-priset, fritt lastat ombord på en båt. Statsitiken kommer från handlarna, som ger den till Jordbruksverket som i sin tur sammanställer siffrorna.

Även denna statstik visar liksom resten av marknaden, en nedåtgående trend för vetepriserna.

Klicka här för att komma till prisinformationen.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

KRÖNIKA - Samhällsintressets baksida

Vi är många som dagligen kämpar för att svenskt lantbruk inte ska ses som ett särintresse utan ett samhällsintresse av största vikt. Vi förstår vad det gröna näringslivet betyder för vårt välstånd, skogen står för 30 procent av netto­exporten att jämföra med det hyllade svenska musikundret som står för 0,4 procent. Vi vet vad det gröna näringslivet betyder för landsbygden när det gäller attraktionskraft och möjligheter att hela landet ska leva. Vi är stolta över de sunda, säkra och goda livsmedel vi erbjuder marknaden. Vi är en del av lösningen för samhället när vi går från de svarta kolatomerna till de gröna. Vi vet vårt värde, vi vet vad vi betyder, vi vet vad vi kan.

Kommentera