Ny miljö- och jordbruksminister utsedd

Efter att Eva Kjer Hansen avsagt sig sin ministerpost står det nu klart att Esben Lunde Larsen tar över hennes roll. Därmed lämnar han sin roll som utbildnings- och forskningsminister.

Esben Lunde Larsen, Miljö- och jordbruksminister. Foto: Folketinget

Det första Esben Lunde Larsen kommer att få i uppgift är att avsluta arbetet med lantbrukspaketet. Huruvida det blir ett miljötillägg i paketet är ovisst.

– När jag har satt mig in i frågan och pratat med miljöutredarna, ska jag meddela hur vi kommer att jobba vidare. Jag har stor tilltro att det kommer att bli ett bra samarbete kring detta, säger Esben till dr.dk.

Eva Kjer Hansen fick igenom lantbrukspaketet, men ett misstroende hade väckts mot henne på grund av anklagelser om felaktiga beräkningar i samband med presentation av den. Därmed blir det nu Larsens uppgift fortsätta med paketet och utöver det ta beslut om ett grönt tilläggsavtal, som oppositionen vill få till.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 februari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Spannmålsodlarnas riksmöte i skön Country Lifestyle stämmning

Skånes Spannmålsodlare står värd för årets riksstämma som i år går i Country Lifestyle tema på Öja Krog utanför Ystad. Ett 60 tal utställare fanns på plats och fyllde gårdsplanen med skön stämmning i strålande sol. Efter stämman talade Johan Andersson, VD Mellby Gård, om att driva ett stort familjeföretag. 400 personer var med under denna dag. Årets event avslutas idag med gårdsbesök hos familjen Iacobaeus på Marsvinsholm. Johan Karlzen, ordförande i Skåne, tackar och lämnar över budkavlen till Dag von Bothmer, Sörmland.

Kommentera