Svag uppgång på GDT

Dagens auktion på Global Dairy Trade slutade med en blygsam uppgång av mjölkprisindex på 1,4 procent, sedan förra auktionen.

Efter dagens auktion på Global Dairy Trade gick mjölkprisindex upp med 1,4 procent. En blygsam uppgång efter en negativ utveckling de senaste fyra auktionerna. Foto: GDT

Helmjölkspulver, som är den största kategorin gick upp i dagens auktion, med 5,5 procent. Även skummjölkspulver visade på en positiv utveckling, om än mindre på 1,3 procent.

Allra mest ökade priset på kasein, med 14,9 procent. Den kategorin är dock en mycket liten del av den totala kvantiteten.

Den största nedgången stod mjölkfett för, - 8,3 procent.

Total handlad kvantitet uppgick i dag till 21 880 miljoner ton. Vilket är något mindre än förra auktionens kvantitet på 22 021 ton.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 01 mars 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Först i Sverige med 30 smågrisar per sugga

Persgård med Örjan Bertilsson i spetsen har legat på PigWin-toppen i flera år. 2015 blev man första besättning i Sverige med att nå 30 smågrisar per sugga och år, en milstolpe för svensk grisuppfödning. Resultatet gav även en förstaplats på topplistan. Som grisnörd blir man ju nyfiken; vad är det som ger såhär bra resultat år efter år? Ges suggorna en kur av något mirakelmedel? Använder man sig av några speciella tricks? Eller handlar det rent av om tur?

Kommentera