Volvo först med egen Spotify-app

Biltillverkaren Volvo blir den första att integrera musiktjänsten Spotify globalt i sina nya bilar. Istället för att strömma via mobiltelefonen, finns en egen Spotify-app direkt i bilen.

Spotify integreras i de nya Volovo-bilarnas stora mittkonsol. Foto: Volvo

– Alla som har använt Spotify vet hur bra det är – man har tillgång till sin favoritmusik hela tiden. Vi är väldigt stolta över vårt unika och användarvänliga gränssnitt för Spotify, säger Björn Annwall, på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Förutsättningen för att kunna använda Spotify-applikationen i bilarna är en premium-prenumeration hos Spotify. Applikationen kommer att vara åtkomlig för Volvoägare i alla länder där Spotify finns.

– Som tidigare kan man fortfarande spela musik från Spotify via appen man har på sin telefon, eller så använder man den nya integrerade ”i-bilen-appen” som kommer att innehålla alla ens favoritspellistor, artister och album. Med Spotifys kapacitet att leverera extremt högkvalitativ strömning så har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att få ut det mesta av Bowers & Wilkins ljudsystem, förklarar Björn.

Spotify-integreringen finns tillgängligt till de nya modellerna Volvo XC90, S90 och V90 under våren.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 mars 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste