Lantmännen Maskin utökar skogssortimentet

Framöver kommer Lantmännen Maskin sälja skogsmaskiner från Kesla. En av fördelarna man ser är den finska skogsmaskintillverkarens samarbete med Valtra.

Kesla skogsmaskiner tar plats i Lantmännen Maskins skogssortiment. Foto: Kesla

För cirka ett år sedan lanserade Lantmännen Maskin sitt nya koncept för skogen, som går ut på att sätta traktorn i centrum. Skogsmaskinerna man säljer kopplas till traktorn, vilken därmed ersätter behovet av att ha flera olika skogsmaskiner till olika uppgifter. Tanken grundar sig i att samma traktor sedan kan användas i fält eller andra verksamhetsområden.

– Nu fyller vi på med fler redskapsalternativ för skogen, säger Ulf Persson, som är segmentsansvarig skog på Lantmännen Maskin, och fortsätter:

– Vi har tecknat samarbetsavtal med den finska tillverkaren Kesla. Valtra har ett mycket nära samarbete med Kesla och här ser vi klara fördelar med fabriksmonterad utrustning som redan i produktutvecklingsstadiet anpassas till traktorn. Keslas sortiment består bland annat av vagnar, kranar, stegmatare, gripar och fällhuvud.

I Lantmännen Maskins skogssortiment ingår i övrigt även skogsmaskiner från FTG, Anders Skördare, Duun, med flera. Kesla kommer att säljas i alla Lantmännen Maskins anläggningar från första april och reservdelar läggs upp på centrallagret i Malmö.

Två svenska importörer

Utöver Lantmännen Maskin säljs Keslas skogsmaskiner på den svenska marknaden av importören Rosenqvist Maskin.

– Sedan i höstas har vi varit medvetna om att Kesla och Agco har slutit ett internationellt avtal kring samverkan och försäljning, säger Maria Rosenqvist, på Rosenqvist Maskin, och tillägger:

– Rosenqvist Maskin har ett avtal med Kesla och detta löper på precis som vanligt. Vi representerar Keslas produkter på svenska marknaden.

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 070 – 092 20 02
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 mars 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste