Färgglada balar för tredje året

I år siktar initiativtagarna på att 300 000 färgglada balar ska pryda Sveriges fält. Varje bal du ser innebär ett bidrag från lantbruksbranschen till cancerforskningen. 

Rosa balar kommer återigen pryda våra Svenska fält för tredje året i rad. Foto: Hans Jonsson

Under sommaren kommer återigen rosa och blå balar pryda fälten längs våra vägar. De rosa till förmån för bröstcancerföreningarnas riksorganisation och de blå för att stödja forskningen mot prostatacancer. 2016 blev det ett bidrag på 225 000 kronor.

Lantmännen tillsammans med Trioplast började med sälja rosa plast 2015 och utökade med blå plast 2016.

– Initiativet har skapat stort engagemang för bröst- och prostatacancerforskningen. De iögonfallande färgerna har lett till stor uppskattning och många positiva samtal. Därför fortsätter försäljningen av både rosa och blå balar även under 2017. Vi ägs av svenska lantbrukare och vet att de uppskattar den här möjligheten att stödja cancerforskningen, säger Torbjörn Wahlström, marknadschef för handelsvaror på Lantmännen, i ett pressmeddelande.

15 kronor per rulle går oavkortat till cancerforskningen. Av dessa kommer fem kronor vardera från Lantmännen, Trioplast och lantbrukaren.

– Intresset har varit stort! Många lantbrukare vill visa sitt stöd för både prostatacancer- och bröstcancerforskningen genom att välja blå eller rosa plast inför skördesäsongen, säger Torbjörn. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 28 mars 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste