Brasiliansk kött-vd gripen av polis

Wesley Batista, vd och koncernchef för ett av världens största köttföretag, JBS, arresterades av polis på grund av misstankar om insiderhandel. Batista ingår sedan tidigare i en gigantisk mututredning.

Både JBS koncerchef Wesley Batista och hans bror samt tillika tidigare styrelseordförande i JBS Josley Batista har nu gripits av brasiliansk polis. Båda misstänks för olaglig insiderhandel i samband med att de i våras gjorde ett avtal med åklagare om strafflättnader om de vittnade i en gigantisk mutaffär som omfattar mer än 1800 politiker.

Enligt uppgifter från brasiliansk polis ska de båda bröderna ha tjänat 138 miljoner reals (351 miljoner kronor) på att sälja aktier samt köpa dollar innan avtalet blev offentligt och både aktien den brasilianska realen föll.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Vad får man tjäna pengar på och inte?

En sak som mer och mer har slagit mig och som gör mig uppriktigt konfunderad och bekymrad, är att det inom de gröna näringarna finns någon slags inofficiell men ändå jättetydlig åsiktskorridor, gällande vad som är ”okej” att tjäna pengar på och vad som är en ”riktig” lant- och/eller skogsbrukare. Personer som brukar sin mark på lite alternativa sätt blir ofta ifrågasatta, inte tagna på allvar och beskylls ibland för att bara hålla på med en ”hobby”. 

Kommentera