Deutz Fahr redo med nytt mellansegment

AGRITECHNICA. Deutz Fahr har haft det lite kämpigt under 2017 då traktorer i mellansegmentet inte funnits att tillgå. Men nu kommer de. 

Deutz Fahr kommer med ny modell i mellansegmentet, något som importören Söderberg & Haak saknat under delar av 2017.  Foto: Katarina Johnsson

Segmentet mellan 100 och 150 hästkrafter är viktiga för aktörerna på den svenska traktormarkanden. Deutz Fahr hade tidigare en modell i segmentet i sin 5100-serie men under delar av 2017 har inte Söderberg & Haak, som importerar de gröna traktorerna i Sverige, haft någon mellantraktor från Deutz Fahr.

– Vi har saknat traktorer mellan 100 och 150 hästkrafter under delar av 2017. Det har drabbat oss i registreringen men nu får vi hem de första i månadsskiftet och vi har stora förhoppningar, intresset är stort! Säger Carl Andersson, Söderberg & Haak.

Deutz Fahr 6120, 6130 och 6140 kommer som modellnamnet avslöjar, i hästkrafter från 120 till 140 och kan anpassas efter kundens behov. Allt från en enkel variant med mekaniska reglage till höga krav som fixar precisionsodling och autostyrning.  

Hytten har uppdaterats med nytt armstöd samt fått en lägre ljudnivå som enligt Carl ligger runt 69 decibel.

– De första traktorerna kommer till månadsskiftet så nästa år har vi fullt program igen.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Ett kliv in i EU-bubblan

Det känns som jag hamnat i Bryssel i en tid av förändring, det ska beslutas om ny CAP-reform, ny budget och om Brexit. 
Nästa år är det val till EU-parlamentet och ny EU-kommission ska tillsättas. Mycket som påverkar det svenska jordbruket och i skrivande stund, efter snart två månader av mitt internship på LRF:s Brysselkontor, har jag fortfarande svårt att förstå att jag är en del av det arbete som till så stor del påverkar mina val hemma på gårdsplanen. 

Kommentera