Svagt uppåt på GDT

Under tisdagens auktion på Global Dairy Trade steg mjölkprisindex för första gången på länge.

Mjölkprisindex på Global Dairy Trade steg för första gången på länge, om än lite.  Graf: GDT

Vid förra auktionen nåddes den lägsta noteringen på åtta månader. Men i går steg mjölkprisindex för första gången sedan 19 september, och slutade med en uppgång med 0,4 procent.

Helmjölkspulver och skummjölkspulver påverkar auktionen mest, då de är de största kategorierna. Helmjölkspulver steg med 1,7 procent och skummjölkspulver med 4,7 procent.

Mjölkfettet steg med 4,3 procent och kasein med 3,4 procent.
Den kategorin som minskade mest var smör med - 11,1 procent.

Totalt uppgick den sålda kvantiteten till 29 514 ton, vilket är lägre än förra gången då kvantiteten var 35 042 ton. Likt förra gången deltog 160 budgivare.

Graf: GDT

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera