Ryskt embargo minst till 2018

Det ryska embargot på livsmedel från Europa kommer att gälla minst till 2018, det menar en rysk expert inom mejeribranschen.

– Jag tror inte att Ryssland kommer att lyfta embargot tidigare än 2018, berättade Mikhail Mishenko, chefredaktör för den ryska webbsidan ”The Dairy News”, på internationella mejerikonferensen i Litauen i slutet av september, skriver Dairy reporter.

Enligt Mishenko finns det många orsaker till detta, men den huvudsakliga är politisk, då det är val det året.

Embargot infördes i augusti förra året och skulle då gälla i ett år. Men i juni 2015 gick Ryssland ut med att de förlänger embargot till och med augusti 2016. Huruvida det kommer att fortsätta eller inte efter det kan enbart tiden utvisa.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 01 oktober 2015

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Medlidande – inget hållbart argument

Vi sitter runt köksbordet och äter middag. Den gigantiska dagstidningen täcker halva bordsskivan och medan någon försöker läsa i den pratar resten av familjen högt och mycket. Plötsligt hyschar pappa och säger till oss barn att vara tysta. Vi vet vad som väntar – ännu en tråkig väderrapport på radion. ”Tänk när jag blir vuxen, då ska jag aldrig mer lyssna på en enda meteorolog”, drömmer jag mig bort. 

Kommentera