Findus har bytt ägare

Nu är köpet av Findus avslutat. Den nya ägaren Nomad Foods blir därmed den största aktören inom frusna livsmedel i västra Europa. Köpeskillingen uppgår till närmare 6,5 miljarder svenska kronor.

Istället för riskkapitalbolaget Lion Gem Sweden, ägs Findus Sverige AB numera av brittiska Nomad Foods. Foto: Findus

Köpet inkluderar Findus-gruppens verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Frankrike, Spanien och Belgien, samt rättigheterna till varumärkena Findus, Lutosa och La Cocinera. Vidare innebär även affären att Findus 1 500 medarbetare och sex tillverkningsanläggningarna går över till Nomad Foods.

MARKNADSLEDARE I NIO LÄNDER

I och med köpet blir brittiska Nomad Foods, som har 4 300 medarbetare i femton länder samt 10 tillverkningsanläggningar, marknadsledare på nio europeiska marknader. Dessa är Storbritannien, Frankrike, Sverige, Tyskland, Italien, Österrike, Belgien, Portugal och Spanien.

Säljare av Findus är riskkapitalet Lion Gem Sweden.
 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades onsdag den 04 november 2015

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera