Fängelsestraff och böter för aktivister

De djurrättsaktivister som stal två grisar från en gård i Sala och åtta höns från en gård i Närke i somras, har nu fått sin dom.

Det är aktivistgruppen som kallar sig för Tomma burar som fått sin dom. Totalt är det sex personer som åtalats och dömts, skriver Nerikes Allehanda.

Alla som var inblandade i stölden av två grisar på Ransta gård får dagsböter och ska betala skadestånd på cirka 20 000 kronor till bonden.

Domen handlar också om stölden av åtta hönor som gruppen utförde på Stjernsunds gård i Närke. Fyra aktivister dömdes till villkorlig dom och 50 dagsböter. En man fick även fängelse. Grunden till det är att han har dömts för liknande bort tidigare, då han av politiska skäl stulit djur.

– Att sitta i fängelse i en månad är ett litet pris för att ha räddat tio individer från ett livslångt fängelse och en för tidig död, säger Martin Smedjeback i ett pressmeddelande från Tomma burar.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 januari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera