Fängelsestraff och böter för aktivister

De djurrättsaktivister som stal två grisar från en gård i Sala och åtta höns från en gård i Närke i somras, har nu fått sin dom.

Det är aktivistgruppen som kallar sig för Tomma burar som fått sin dom. Totalt är det sex personer som åtalats och dömts, skriver Nerikes Allehanda.

Alla som var inblandade i stölden av två grisar på Ransta gård får dagsböter och ska betala skadestånd på cirka 20 000 kronor till bonden.

Domen handlar också om stölden av åtta hönor som gruppen utförde på Stjernsunds gård i Närke. Fyra aktivister dömdes till villkorlig dom och 50 dagsböter. En man fick även fängelse. Grunden till det är att han har dömts för liknande bort tidigare, då han av politiska skäl stulit djur.

– Att sitta i fängelse i en månad är ett litet pris för att ha räddat tio individer från ett livslångt fängelse och en för tidig död, säger Martin Smedjeback i ett pressmeddelande från Tomma burar.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 januari 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera