Arla expanderar i Västafrika

Arla har nu öppnat upp sin nya mjölkpulveranläggning i Senegals huvudstad Dakar. Enligt mejeriföretaget är detta ett viktigt steg för tillväxt i västra Afrika.

I Senegal säljs Arlas produkter under varumärket Dano. Expansionen i regionen ingår i företagets strategi 2020. Foto: Arla Foods

Den nya anläggningen har en kapacitet att hantera 5 000 ton mjölkpulver årligen, som skickas från Arlas anläggningar i Europa. Vid anläggningen i Senegal, kommer mjölkpulvret packas om till olika konsumentförpackningar. Exempelvis kommer man packa mjölkpulvret i foliepåsar, som både är prisvärda och enkla att blanda upp med vatten, för att på så sätt få ett glas mjölk.

– Anläggningen är nästa steg i Arlas strävan att delta i utvecklingen av mejerimarknaden i Västafrika och erbjuda konsumenterna i regionen prisvärda och näringsrika produkter av hög kvalitet. Anläggningen kommer också att bidra med arbetstillfällen. Inledningsvis sysselsätter vi 20 personer i produktionen och fler kommer att anställas i takt med att vi ökar försäljningen och därmed även produktionsvolymen, säger Steen Hadsbjerg, chef för Arla i Afrika söder om Sahara, i ett pressmeddelande.

I ett första skede kommer produkterna distribueras till butiker och grossister i Senegal, men på sikt är planen att expandera även till grannländerna.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 maj 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste