Ny aktion av Tomma burar

I natt gick fyra aktivister från den aktionsgrupp som kallar sig Tomma burar in på en gård i Östergötland och tog med sig fyra kalkoner. I januari i år dömdes sex aktivister från gruppen för stöld till följd av aktioner 2015 då de stal hönor och grisar.

Under nattens aktion tog aktivisterna med sig djuren och lämnade en burk kakor samt ett undertecknat brev till lantbrukaren, därefter kontaktade de polisen och berättade vad de gjort.

- Kalkoner har inte begått något brott men blir inburade och dödas i unga år. Att rädda djur som befinner sig i en utsatt situation är inte stöld. Det är att handla i nödvärn, menar Alice Andersson från Tomma burar, i ett pressmeddelande.

Totalt har gruppen genomfört fyra öppna aktioner där man tagit med sig djur från olika gårdar, detta var den första som ägt rum i år.

Förra året stal aktivister från Tomma burar två grisar från en gård vid Sala och åtta hönor från en gård utanför Askersund. Påföljden för stölderna blev att sex aktivister fälldes i tingsrätten. Fem av dem dömdes till villkorlig dom och dagsböter, en dömdes till fängelse. 

Maria Humble
Maria Humble
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 juli 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera