Brand hos Sveriges största svampodlare

I natt rasade en brand hos skånska Hällestad, ett stort företag som förser Sverige med ekologisk svamp. Trots att odlingen är helt förstörd räknar de med att vara igång med produktionen snabbt. 

Mathias Persson hoppas att de inom tre veckor ska kunna leverera samma mängd svamp som före nattens allvarliga brand. Foto: Lars Owesson

Hällestads vd Mathias Persson berättar i ett pressmeddelande hur hans bror hörde en smäll mitt i natten och när han tittade ut var hela ladan med odlingen övertänd.

– Vi är tacksamma att räddningstjänsten var på plats så fort. De grävde av byggnaden på mitten med en hjullastare för att begränsa spridningen och lyckades rädda boningshus och vår gårdsbutik, säger Mathias, i ett uttalande.

I och med att Hällestad har flera underleverantörer kommer de att kunna leverera svamp redan i dag, dock i en mindre skala. De räknar också med att inom kort kunna bygga upp en tillfällig odling på annan ort.

– Inom tre veckor ska vi kunna leverera samma mängd färsk kvalitetssvamp som vanligt till våra kunder. Dock har jag svårt att garantera att alla tretton sorter finns, men det hoppas jag det finns förståelse för i det här läget.

Vad som var orsaken till branden är ännu oklart. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 februari 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste