Socialdemokraterna: 74 ton måste införas på ett ansvarsfullt sätt

I går skrev Anders Åkesson från Centerpartiet om regeringens förslag om att tillåta lastbilar på 74 ton på vissa utvalda vägar i Sverige. Centern tyckte att förslaget istället borde gälla hela Sverige, fullt ut. Men Socialdemokraterna försvarar förslaget. 

Pia Nilsson, gruppledare för Socialdemokraterna i trafikutskottet försvarar förslaget om att bara tillåta lastbilar på 74 ton på vissa vägar. Något som Centern vill ska gälla alla vägar. Foto: Socialdemokraterna

Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson för Centern vill att det nya förslaget ska gälla i stort. Men Socialdemokraternas gruppledare i trafikutskottet Pia Nilsson kommenterar kritiken i ett mejl till Jordbruksaktuellt. 

"Anders Åkesson missar helt att man måste ta hänsyn till att förbättra alla trafikslag för att få effektivare och hållbarare transporter. Det är viktigt att införa 74 ton på ett ansvarsfullt sätt och att de vägar som framöver öppnas upp också tål en högre vikt."

"Vi Socialdemokrater har varit måna om att få ett så välgrundat beslut som möjligt, att alla transportslag ska räknas med i en helhetslösning för godstrafiken, inklusive bättre järnväg och sjötrafik. Lastbilar på 74 ton kommer ge bättre förutsättningar för den industrin som inte kan transportera sina varor på järnväg eller via sjöfart."

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 februari 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste