Hallå David Lindqvist som driver restaurangerna Lilla Örebro och Gamla Örebro.

David Lindqvist driver restaurangerna Lilla Örebro och Gamla Örebro och även Matmarknaden i Wadköping. Foto: Carolina Wahlberg
 

Hur mycket lokalt har ni på menyn?

– Just nu har vi satsat på nötköttet. På Lilla Örebro har vi 80 procent lokalt naturbeteskött. På Gamla Örebro är det svårt när sommaren kommer för det blir en sådan stor volym. Men vi har sagt att vår största rätt, vilket är köttbullar, alltid ska vara lokalt naturbeteskött.  Man kan alltid få tag i saker, sedan är frågan vad priset till konsument är. Det är den tuffaste nöten för mig att knäcka, som har en mellanklass-krog.

Frågar folk om ursprung?

– När vi hade Stora Örebro kom frågorna oftast på luncherna. Där gick det inte att köra svenskt fläsk när man har en 99 kronors lunchbuffé. Tyvärr, då blir det minus. Men på kvällarna får jag inte alls samma fråga, jag vet inte om folk tar för givet att man har bättre grejer på kvällarna än på lunchen.  

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste