Claas på Sverigebesök

Claas var på besök och tittade hur Swedish Agro Machinerys etablering i Sverige går. Som vi har meddelat innan kommer mycket fokus ligga på en ökad marknadsandel på traktorsidan. 

Representanter från Claas var på Sverigebesök för att se några av Swedish Agro Machinerys anläggningar. Här utanför anläggningen i Skara. Från vänster: Henrik Hesby, Magnus Karlsson, Welf-Christoph von Plato och Jörg Sudhoff. Foto: Anders Helgegren


Internationella representanter från Claas besökte flera av Swedish Agro Machinerys anläggningar under ett intensivt besök i Sverige. Jörg Sudhoff, chef för mellersta Europa och Welf-Christoph von Plato, säljchef för samma region, tycker att arbetet med etableringen i Sverige hittills har varit väldigt lyckad.

– Det är vår uppgift att tillsammans med Swedish Agro Machinery öka marknadsandelen för traktorsidan, säger Welf-Christoph.

Övertyga kunderna

Han poängterar även vikten av ansvar och att kunna tillhandahålla en god service för att upprätthålla förtroendet hos kunderna. Bland annat i form av god efterservice, reservdelsförsörjning och hög tillgänglighet.  

– Vi måste arbeta för att övertyga våra kunder om att Swedish Agro Machinery och Claas är den bästa samarbetspartnern inom lantbruksmaskiner, säger han.

Hektisk period

För Claas del uppstod ett intensivt arbete med att hitta en ny samarbetspartner när det stod klart att avtalet med Lantmännen skulle avslutas.

– Det har varit ett intressant ett och ett halvt år nu med stora förändringar, säger Jörg om bytet av återförsäljare i landet och etableringen av en ny organisation för Norge, Sverige och Danmark.

– Det är ett intressant men stort arbete med mycket som måste göras, instämmer Magnus Karlsson, regionchef på Swedish Agro Machinery.

Mottagandet hos kunderna i regionen tycker Magnus har varit väldigt bra med lantbrukare som bland annat har varit väldigt nyfikna på den nya anläggningen som ligger längs med E20 i Skara.  

Anders Helgegren
Anders Helgegren
Tel: 073-403 25 20
E-post: anders@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 19 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste