Prestandarekord från Case IH

Med en Case IH Steiger 620 sattes nya officiella prestandarekord vid en testanläggning i USA. Traktorn är den största bland maskintillverkarens hjulförsedda modeller.  

Case IH Steiger 620 är den största hjulförsedda modellen från maskintillverkaren. Foto: Case IH


Rekordmodellen är den hjulförsedda motsvarigheten till Case IH Quadtrac 620. Testerna gjordes vid University of Nebraska Tractor Test Laboratory (NTTL) i USA. En anläggning där traktortillverkare verifierar sina traktorers prestanda. 

Case IH säger i ett pressmeddelande, att den testade traktormodellen uppnådde de bästa uppmätta resultaten hittills när det kommer till bränsleeffektivitet för dragstången, hästkrafter för dragstången och maximal dragkraft.

Motorn på traktormodellen har 594,08 hästkrafter vilket är det högsta antalet som registrerats vid NTTL. 

Bränsleeffektivitet mäter hur mycket arbete maskinen utför i förhållande till förbrukad mängd bränsle. Enligt Case IH uppnåddes under testen en bränsleeffektivitet på dragstången till så lågt som 242 gram per kilowattimme och vid 75 procent av maximal dragkraft hamnade bränsleförbrukningen på 257 gram per kilowattimme.  

Motorerna i Case IH Steiger och Quadtrac, tillverkas av Case IH:s systerföretag FPT. De är utformade så att det inte finns något partikelfilter som ska rengöras och inget behov av regenereringsperiod. Intervallet för oljebyte ligger på 600 timmar. 

Ulrich Sommer, marknadschef för Steigertraktorerna vill därför framhäva att detta ger en bränslekostnad (diesel plus AdBlue) som är 2,2 procent lägre genom Steigerserien (370–620 hk) jämfört med liknande modeller från konkurrenterna.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 april 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste