14 gripna i matfuskhärva

Den spanska polisen har gripit 14 personer som misstänks för fusk med hamburgare. Burgare med under 25 procent kött, dessutom av dålig kvalitet, har sålts som premiumburgare med högt köttinnehåll. 

14 personer är gripna misstänkta för matfusk med hamburgare. Foto: Mostphotos

Köttföretaget skrev på märkningen att burgarna innehöll en viss andel nötkött, men det stämde inte med verkligheten. Istället innehöll burgarna mindre nötkött än vad som kommunicerades, utöver det innehöll de också fläskkött och tillsatser som utfyllnad, skriver Agriland och hänvisar till den spanska polisen, Guarda Civil.

Polisen började undersöka fusket i december 2015, de har gått igenom 3 000 dokument och tagit prover på hamburgare från flera olika anläggningar. Företaget, vars namn den spanska polisen inte gått ut med ännu, gör mycket EMV-produkter åt olika aktörer.

Den spanska polisen uppskattar att matfusket har lett till stora ekonomiska vinster för det fuskande företaget.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste