Bolund: Ursprungsmärk kött på restaurang

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund vill att restauranger ska börja ursprungsmärka köttet. En av de som redan i dag tydligt visar var köttet kommer från är snabbmatskedjan Max. 

Den 16 maj praktiserade konsumentminister Per Bolund hos Max i Sundsvall för att framhålla vikten av ursprungsmärkning av kött på restauranger. Foto: Laura Leyshon/Max Hamburgerrestauranger

Under vecka 20 besökte Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund själv en Maxrestaurang för att praktisera och diskutera ursprungsmärkning och strategier för hållbar konsumtion.

– Med ursprungsmärkning av kött på restauranger är det lättare för oss konsumenter att veta vad vi äter. Restauranger som Max är inspirerande. Här tas ansvar för att göra så lite avtryck på klimatet som möjligt, med svenskt kött, gröna burgare och 100 procent klimatkompensation, säger Per Bolund.

Max var den första rikstäckande snabbmatskedjan som anslöt sig till märkningen ”Från Sverige”.

– Vår kostnad är cirka 50 miljoner kronor mer per år för svenskt kött jämfört med kött från EU, men vi ser det som en långsiktig investering i hög kvalitet, ett starkt djurskydd, en lägre klimatpåverkan och EU:s lägsta antibiotikaanvändning. Dessutom bidrar det till en levande svensk landsbygd, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på Max, i ett pressmeddelande.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste