Eko för hela slanten

I går arrangerades SlätteEkodag på Slätte gård för sjätte gången. Mässan var slutsåld och under dagen blandades faktaspäckade föreläsningar med fältvandringar runt gården. 

Olle och Cecilia Ryegård tillsammans med Therese och Emil Olsson är gänget bakom SlätteEkodag. Foto: Carolina Wahlberg

I soligt men något blåsigt väder arrangerades i går en av Sveriges största ekomässor, SlätteEkodag. Det var sjätte mässan i ordningen och arrangörerna var mycket nöjda med dagen. Mässan hålls på familjen Olssons gård, men sedan två år tillbaka är även familjen Ryegård med och håller i trådarna. Det är även dem som står bakom Ekogalan som hålls varje år i Stockholm. 

Under dagen fanns det 12 olika stationer som besökarna kunde gå runt mellan och lära sig mer om till exempel olika insådder och bandsådd. Foto: Carolina Wahlberg

I år hade demoodlingarna runt gården utökats från 20 stycken till 50 stycken. Scandinavian Seed, Lantmännen och Hushållningssällskapet var några av dem som höll i olika stationer med odlingar. 

I Gothia Redskaps monter var det många som var intresserade av deras Cameleon. Foto: Carolina Wahlberg

På plats fanns självklart även en del maskinföretag, bland annat Gothia Redskap, Gunnars Maskiner och Väderstad. 

Ekologiska odlare, konventionella odlare, rådgivare och andra intresserade kom till fältdagen. Foto: Carolina Wahlberg

Omkring 500 personer kom till gården för att lära sig med om ekologisk odling samt för att träffa nya och gamla kollegor. På plats fanns även en hel del konventionella odlare.

Richard Johansson, Per Nilsson och Henrik Lillje var på plats. Richard är en stor ekoodlare i Mellerud, medan Per och Henrik är före detta ekoodlare. Men nu funderar de på att börja igen. Foto: Carolina Wahlberg

 

Läs mer om SlätteEkodag i Jordbruksaktuellt nummer 13 som kommer ut 12 juli. 

 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 21 juni 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste