CrossCutter Disc för en mer effektiv jordbearbetning

Väderstad har tagit fram nya CrossCutter Disc som passar på Väderstad Carrier. En nyhet som ska ge effektivt jordbearbetning och förbättrade resultat på fält.

CrossCutter Disc är en nyhet från Väderstad som kommer att finnas tillgängliga för Väderstad Carrier 300-400, Carrier 420-820 och Carrier 925-1225 i slutet av året. Foto: Väderstad 

– CrossCutter Disc levererar utmärkt i rapsstubb och mellangrödor, samtidigt som den ger stora fördelar i spannmålsstubb och vid plöjda förhållanden, säger Mattias Hovnert, Sales & Marketing Director på Väderstad, i ett pressmeddelande.

CrossCutter Disc har ett lågt dragkraftsbehov, den har ett grunt arbetsdjup och en hög hastighet på upp till 20 km/h.

– På grund av sin tallriksform samt sitt högkvalitativa svenska stål, ger CrossCutter Disc en total genomskärning och en intensiv mixning vid grunt arbetsdjup. Detta gör att en kraftfull falsk såbädd skapas över hela fältet, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer på Väderstad.

CrossCutter Disc, har en diameter på 450 millimeter. Den tillverkas av högkvalitativt svenskt V-55-stål av Svensk Presshärdning i Överum (SPH), som är ett helägt dotterbolag till Väderstad-gruppen. Foto: Väderstad

Bra följsamhet

De nya diskarna passar på tallriksredskpet Väderstad Carrier. Varje CrossCutter Disc är individuellt upphäng på sin egen gummifjädrade tallriksarm, vilket enligt tillverkaren ska ge ett jämnt arbetsresultat och bra följsamhet.

Att använda CrossCutter Disc vid mekanisk avdödning av mellangrödor ska också vara en fördel.

– Genom att arbeta intensivt på två till tre centimeters djup undviker CrossCutter Disc att blanda in mellangrödorna på djupet. Tack vare detta avdödas mellangrödan, samtidigt som risken för problem i kommande gröda minimeras, säger Magnus.

Bra mot renkavle

Även i spannmålsstubben ska CrossCutter Disc visa goda resultat. Intensiv bearbetning hjälper till att få bort gräsogräs som renkavle.

Från och med december 2017 kommer CrossCutter Disc finnas tillgängliga för Väderstad Carrier 300-400, Carrier 420-820 och Carrier 925-1225. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vad får man tjäna pengar på och inte?

En sak som mer och mer har slagit mig och som gör mig uppriktigt konfunderad och bekymrad, är att det inom de gröna näringarna finns någon slags inofficiell men ändå jättetydlig åsiktskorridor, gällande vad som är ”okej” att tjäna pengar på och vad som är en ”riktig” lant- och/eller skogsbrukare. Personer som brukar sin mark på lite alternativa sätt blir ofta ifrågasatta, inte tagna på allvar och beskylls ibland för att bara hålla på med en ”hobby”. 

Kommentera