Mer precision med Tempo

När man ska så småfröiga grödor som sockerbetor eller raps med precision gäller det att såmaskinen är extra varsam mot utsädet. Nu lanserar Väderstad ett nytt småfrökitt som ska vara bra för ändamålet.

Väderstad lanserar ett nytt småfrökitt till precisionssåmaskinen Tempo. Här syns de justerbara stängningshjulen. Illustration: Väderstad

Fjädrade stopphjul och möjligheten att kunna bestämma arbetsvinkeln på hjulen som stänger såfåran, genom en spak vid varje radenhet, är de huvudsakliga komponenterna i det nya såfrökittet.

Småfrökittet har även fjädrade stopphjul. Illustration: Väderstad

– Stopphjulets uppgift är att säkerställa en optimal jordkontakt för fröet, då det lämnat så-röret. Genom att utrusta stopphjulet med en fjädring kan detta moment justeras för att vara mycket varsamt mot utsädet, säger Mattias Hovnert, Sales & Marketing Director på Väderstad, i ett pressmeddelande.

Det nya småfrökittet kommer att vara tillgänligt till alla Tempo-precisionssåmaksiner från och med februari 2018. För den som redan har en såmaskin är det möjligt att utrusta sin maskin med det nya småfrökittet, som ett eftermarknadstillägg.

– Det nya småfrökittet för Väderstad Tempo utökar precisionen vid sådd av småfröiga grödor. Detta höjer avkastningen samtidigt som det breddar användningsområdet för precisionssåmaskinen Väderstad Tempo, säger Mattias.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste