Arlas vice vd går i pension

Efter att ha jobbat i Arla sedan år 2000 kommer Povl Krogsgaard att vid årsskiftet gå i pension. Han lämnar då en tjänst som vice vd och ansvarig för Supply Chain.

Povl Krogsgaard, vice vd och ansvarig för Supply Chain går i pension vid årsskiftet. Foto: Arla Foods

– Povl har varit en förstklassig ledare, ett mycket stort stöd till mig. Han lämnar ett enastående arv eftersom han har varit med och byggt ett av den globala mejeribranschens mest avancerade och hållbara mejeriföretag och en Supply chain som har bidragit till att ta fram innovativa och banbrytande produkter och arbetssätt till konsumenter, kunder och bönder. Han har utvecklat och varit en mentor för många fantastiska ledare och har också bidragit till utvecklingen av mejeribranschen generellt, säger Arlas koncernchef Peder Turborgh, i ett pressmeddelande.

Lång karriär

Povl började i danska MD Foods 1987 och 2000 när de fusionerade med Arla blev han medlem i företagsledningen, för att fyra år senare bli vice vd.

– På styrelsens vägnar tackar Arlabönderna och Povls många kollegor runt om i världen för allt han har gjort för företaget. Arla har förändrats mycket under åren som gått och han har varit en av de viktigaste personerna när det gäller att utforma och leverera den förändringen, med syfte att skapa ett starkt företag och att fortsätta växa, säger Åke Hantoft.

Fransman ersätter

Ersättare till Povl blir fransmannen Sami Naffakh som kommer att börja på Arla i januari nästa år. Han får då titeln Executive Vice President.

Sami har i sin karriär haft ledande roller på företag som Danone Early Life Nutrition, Reckitt Benkiser och Unilever. Senaste tjänsten var på Estée Lauder Companies där han varit Senior Vice President och ansvarig för Supply Chain i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

– Sami har en dokumenterad global ledarskapsförmåga och har en stark förståelse för både konsumenter och de stora trenderna och utmaningarna som påverkar våra kunder. Det är avgörande för att kunna leverera vår strategi Good Growth 2020. Jag ser väldigt mycket fram mot att ha honom i koncernledningen när vi fortsätter att bygga starka varumärken och arbeta nära våra kunder för att skapa både produkter och produktionsutveckling för att driva tillväxten av den globala mejerimarknaden, säger Peder Turborgh.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste