100 procent eldriven traktor från Fendt

Fendt e100 Vario är en helt elektriskt driven traktor med effekt på cirka 136 hästkrafter. Enligt företaget kan den köras i fyra timmar innan laddning. 

Fendt presenterar en helt eldriven traktor på Agritechnica. Foto: Fendt

Det tyska företaget har under flera år jobbat med elektriska lösningar på både traktorer och redskap och på årets Agritechnica kommer de att visa en helt elektrisk traktor, som även belönas med mässans silvermedalj. 

E100 Vario heter skapelsen som är 136 hästkrafter stark. Modellen bygger på en 68 hästkrafters dieseltraktor men här har man ersatt motor och bränsletank med batteri, en kompakt elmotor samt den nödvändiga styrningen till elmotorn.

Enligt Fendt kan maskinen arbeta i fyra timmar på en laddning och batteriet ska gå fort att ladda. Eltraktorn ska kunna användas med alla typer av redskap och lämpar sig enligt Fendt extra bra för arbete i byggnader samt städer.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera