Inga nya fall av Newcastlesjuka

I mitten av augusti drabbades en värphönsbesättning i Kalmar av Newcastlesjuka. Efter det följde en tid med olika restriktioner för att inte smittan skulle spridas. Men nu tas allt bort. 

Inga nya fall av Newcastlesjuka har hittats i området runt den drabbade gården i Kalmar. Därför upphävs nu övervakningsområdet. Djuren på bilden har inte med det aktuella fallet att göra. Foto: Carolina Wahlberg

– Inga fler fall av smitta har påvisats inom övervakningsområdet och därför kan vi nu upphäva det. Samarbetet med djurägarna och samtliga berörda har fungerat mycket bra, säger Enisa Miljanic, smittskyddshandläggare på Jordbruksverket, i ett uttalande.

Även om faran är över för denna gången är det alltid viktigt att som uppfödare av fjäderfä hålla stenkoll på hälsoläget. Samt att man kontaktar en veterinär om det sker oväntade störningar i produktionen menar Enisa. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Vad får man tjäna pengar på och inte?

En sak som mer och mer har slagit mig och som gör mig uppriktigt konfunderad och bekymrad, är att det inom de gröna näringarna finns någon slags inofficiell men ändå jättetydlig åsiktskorridor, gällande vad som är ”okej” att tjäna pengar på och vad som är en ”riktig” lant- och/eller skogsbrukare. Personer som brukar sin mark på lite alternativa sätt blir ofta ifrågasatta, inte tagna på allvar och beskylls ibland för att bara hålla på med en ”hobby”. 

Kommentera