Mecka för den maskinintresserade

Under vecka 46 reser all världens teknikintresserade till den tyska staden Hannover.

Stora traktorer är ofta en publikmagnet på mässan, men ibland är det i de mindre montrarna som man hittar nyheter till en billigare peng, som kan göra stor skillnad i det dagliga arbetet på gården. Foto: Carolina Wahlberg

För den som besöker Agritechnica för första gången är det svårt att i förhand föreställa sig hur många montrar, maskiner och besökare som dras till detta lantbruksteknikens mecka en vecka i november. Förra gången mässan gick av stapeln var 2015 och då lockade den 452 000 besökare från 115 länder.

Agritechnica är Europas största maskinmässa och lockar besökare och utställare från hela världen. Det är även här som de allra flesta teknikföretag presenterar det senaste inom forskning och utveckling. Mässområdet spänner över 27 mässhallar och det är lätt att tappa bort sig i ivern att hinna se så mycket som möjligt, men att se allt under de sju dagar som mässan håller öppet är det nog få som klarar av.

De stora utställarna tävlar om besökarnas uppmärksamhet med imponerande montrar större än de flesta enplansvillor i Sverige. Men det finns även mindre utställare som bjuder på intressanta nyheter. Band annat i de 23 nationella paviljongerna som representerar tolv olika länder. I dessa ryms företag av mindre storlek men likväl ofta med spännande innovationer. Sverige hade en sådan förra Agritechnica, men i år blir det ingen. Däremot har grannlandet Danmark en paviljong för första gången i år, detsamma gäller för Irland.

Ryssland har dubblat storleken på sin paviljong jämfört med 2015 och Kina har ökat medverkan kontinuerligt sedan 2009. Argentina, Kanada och Brasilien brukar ha intressanta nyheter för de som bedriver storskaligt och extensivt lantbruk. Kanada har hela tre paviljonger med 56 olika utställare.

Jordbruksaktuellt kommer att vara på plats för att rapportera om det senaste.

Agritechnica

När: 12 – 18 november (12–13 november är förhandsdagar, lite dyrare inträde men med mindre trängsel.)

Var: Hannover, Tyskland

Antal utställare: 2762 (2892 stycken 2015)

Antal utställare från Sverige: 26 

Antal mässhallar: 27 

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 11 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Ett kliv in i EU-bubblan

Det känns som jag hamnat i Bryssel i en tid av förändring, det ska beslutas om ny CAP-reform, ny budget och om Brexit. 
Nästa år är det val till EU-parlamentet och ny EU-kommission ska tillsättas. Mycket som påverkar det svenska jordbruket och i skrivande stund, efter snart två månader av mitt internship på LRF:s Brysselkontor, har jag fortfarande svårt att förstå att jag är en del av det arbete som till så stor del påverkar mina val hemma på gårdsplanen. 

Kommentera