Hoppas på ökad försäljning i Tyskland

Ett av de svenska företag som ställer ut på Agritechnica för första gången med egen monter är Gothia Redskap.

Henrik Båvius har köpt Sveriges 100:e Cameleon. Gothia redskaps vd Johan Hedestad lämnar över maskinen på Borgeby Fältdagar. Foto: Carolina Wahlberg

Förra mässan var de med som en del av Grönovations monter i den svenska paviljongen. Men nu blir det en egen monter.

– Vi satsar mer på exporten nu än vad vi gjort tidigare. Så då behöver vi vara med på internationella mässor och det här är en av dem som är viktiga, säger Johan Hedestad vd på Gothia Redskap.

I montern som är på 100 kvadrat kommer de att visa upp en åtta meters fullt utrustad System Cameleon. Företaget har även bjudit in sina distributörer, så de kommer att vara runt tolv personer i montern. Att ha en egen monter kostar mycket pengar men Johan hoppas att det också ska ge utdelning.

– Vi har stora förväntningar på att framförallt hemmamarknaden Tyskland ska ta fart. Ännu har vi ingen distributör där, men vi är väldigt nära ett samarbete. Den personen som antagligen kommer att bli vår distributör kommer att vara med på mässan i montern.

Hittills har Gothia sålt två maskiner i Tyskland och ytterligare en affär är på gång. När vi pratas vid är Johan nere i Italien. Där går den första System Cameleon på italienska marker och Johan tror på Italien som ett bra land för export i framtiden.

Gothia Redskap

Aktuellt: Ställer ut på Europas största teknikmässa, Agritechnica i hall 11 och monter D11

Grundades: 1988 av Lars Askling

Vd: Johan Hedestad

Var i Sverige:  Fornåsa i Östergötland

System Cameleon: Maskinen är moduluppbyggd och konstrueras efter kundens behov. Maskinen kan utföra flera olika operationer till exempel sådd, gödningsmyllning, radhackning. 

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste