Claas presenterar hjullastare för lantbruk

AGRITECHNICA. Claas och Liebherr presenterar en ny hjullastare för lantbruk samt en uppdaterad modell av teleskoplastaren Scorpion.  

Till årsskiftet avslutas samarbetet mellan Claas och Kramer och istället tar Liebherr plats. Tillsammans har de två familjeföretagen utvecklat en hjullastare för lantbruk. Foto: Carolina Wahlberg

Claas har samarbetat med Kramer i tio år vilket resulterat i teleskoplastaren Scorpion, samarbetet har varit bra, men strategiskt var det dags för Claas att investera i en ny partner, föklarar de på en pressträff på Agritechnica. Och valet föll på Liebeherr.

Torion ny i portföljen

I samarbete med Liebherr har Claas fått ett helt nytt tillskott till produktportföljen i hjullastaren Torion. Den kommer i sju utföranden i tre olika kategorier.  

Motorn på de mindre modellerna kommer från Yanmar, i mellanklassen från DPS och de stora modellerna har en motor från Liebherr. Effekten ligger på mellan 63 hästkrafter med 2,45 ton lastkapacitet till 228 hästkrafter och 12,4 ton lastkapacitet i den största modellen Torion 1914.

Den minsta modellen väger 5,2 ton medan den största väger 19,5 ton. De mindre modellerna har hydrostatisk transmission, mellanklassen Variopower och värstingarna i toppen är utrustade med Cmatic.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 070-003 98 07
E-post: katarina@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 12 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste