Håll koll på snökörningen

Logmaster från Dataväxt uppdateras med en ny funktion för zoner. Med hjälp av den nya funktionen ska Logmaster kunna registrera data för tidsåtgång och bränsleförbrukning även utanför fält, något som bland annat kan nyttjas vid vinterns snökörning eller vid körning i skogen.

Genom att rita in din zon på kartan kan användaren följa upp alla körningar inom zonen, t.ex. snöröjning, skogsarbeten och inomgårdskörning på gårdsplan. 

Det går också att lägga en zon på en väg och på så sätt se den totala transportkostnaden (tid och diesel) mellan exempelvis gårdscentrum och en arrendegård.

 

 

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera