STATISTIK– Slutspurt avgör

John Deere håller fortfarande första platsen. Men frågan är om det håller hela vägen.

John Deere är fortsatt i ledning följt av Valtra och Massey Ferguson. Källa: Stregi
Källa: Stregi

Under november månad registrerades det in 215 traktorer över tre ton. Jämfört med förra månaden är det bara en traktor mindre, men tittar man på november månad 2016 är skillnaden desto större. Då var siffran hela 265.

John Deere fortsätter att ligga i topp med 67 inregistreringar, nio fler än förra månaden. Valtra som de senaste åren tagit igen stort i slutet av året registrerade in 48 traktorer över tre ton, tre färre än förra månaden.

Följa trenden

Totalt över året har John Deere registrerat in 648 traktorer och Valtra 509. Så om Valtra ska följa trenden måste de registrera in en bra bit över 139 traktorer nästa månad. Allt beroende på hur det går för John Deere naturligtvis.

December är vanligtvis den månad när flest inregistreringar sker, så det är inte omöjligt. Förra året i december registrerade Valtra nämligen 189 stycken och tog första platsen.

Efter John Deere och Valtra ligger Massey Fergusson på en tredje plats med 397 traktorer.

Läs mer: STATISTIK – Så blev traktoråret 2016

Andra märken som ökade under november månad var till exempel Kubota, från två till sex. Värt att nämna är att bara drygt hälften av alla märkena ökade.

Många minskade

Inget märke hade dock någon drastisk minskning. Men till exempel så minskade både Fendt och New Holland med fyra stycken var och i kategori övriga traktorer inregistrerades sex färre än förra månaden.

Hittills i år har 2546 traktorer registrerats in. Om vi ska komma upp i samma nivå som förra året eller mer måste över 782 traktorer registreras in under december. Förra året låg siffran på 3 328 traktorer när året var slut. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera