Två gödselmedel i en överfart

Amazone har utvecklat sin programvara för att kunna styra en gödningsspridare i frontlyften. Båda modellerna ZA-V och ZA-TS är nu möjliga att montera för ”baklänges” körning.

Med uppdaterad programvara går det nu att köra Amazones gödningsspridare i frontlyften utan problem.Foto: Amazone

För de som tycker att det inte räcker med en gödningsspridare lanserar Amazone möjligheten till att montera en bakvänd spridare i fronten på traktorn. Med två spridare på traktorn blir det möjligt att sprida två olika gödningsmedel i samma överfart, eller kombinera gödningsspridningen med annat fältarbete.

Utmaningen med att montera en gödningsspridare i frontlyften är att den blir bakvänd mot den normala monteringen och att allt därmed blir spegelvänt. Amazone har löst det för traktorföraren genom uppdaterad programvara som styr spridaren utan att föraren behöver ta hänsyn till att den körs baklänges. På så sätt klaras kantspridning och GPS-styrning av spridningen av utan problem.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 25 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Att ha foten kvar i myllan

Att lantbruket är en bransch som skiljer sig ganska mycket från de flesta andra tror jag vi kan vara ganska överens om. Lantbruket har egna krav och en egen ekonomisk situation. Faktum är att vi producerar något så viktigt som livsmedel men det som märks mest i den dagliga driften är kanske det att vädret sätter schemat och arbetets upplägg för dagen. Detta ställer vissa särkrav, krav på stresstålighet och management men framförallt att man som arbets­ledare och arbetstagare är flexibel i tanken och kan ändra sin planering när vädret slår om. 

Kommentera